Lava kolač sa malinama koji miluje vaše nepce: Topi se u ustima, obožavaćete ga
Lava kolač, Foto: Printscreen/youtube/Mogu Ja To Sama

recept

Lava kolač sa malinama koji miluje vaše nepce: Topi se u ustima, obožavaćete ga

Probajte i zaljubite se na prvi zalogaj

Objavljeno:

Zamislite da se vraćate kući posle dugog dana i želite nešto čokoladno i slatko što bi vas momentalno usrećilo i opustilo.

Lava kolač, sa svojom bogatom, tečnom čokoladom koja se izliva iz savršeno pečenog i sočnog testa, već je sam po sebi savršen desert.

Međutim, dodajte nekoliko sočnih malina i dobićete neodoljivu kombinaciju slatkog i kiselog koja će podići vaš doživljaj na novi nivo.

Ova neodoljiva poslastica kombinuje jednostavnost pripreme sa prefinjenim ukusom koji će oduševiti vaše nepce i iznenaditi vaše goste.

Lava kolač je idealan za posebne prilike ili jednostavno za uživanje posle porodičnog ručka.

Prateći ovaj brz, jednostavan, ali i precizan recept, napravićete savršeno mekane i kremaste kolače koji će se doslovno otopiti u ustima.

Lava kolač
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sastojci:

115 g tamne čokolade (najmanje 70% kakao)

115 g neslanog putera

200 g šećera

3 velika jaja

3 velika žumanaca

75 g brašna

1 puna kašičica instant kafe

šaka malina

Prstohvat soli

1 kašičica arome vanile

Lava kolač
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 220°C (200°C ako koristite ventilator). Podmažite kalup za mafine sa malo ulja ili maslaca i pospite ga brašnom.

2. Isecite čokoladu i puter na male komade i otopite ih zajedno u posudi na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, povremeno mešajući dok se potpuno ne rastope i sjedine.

3. U otopljenu čokoladu dodajte šećer i dobro izmešajte dok se ne rastopi i smesa ne postane glatka.

4. Umutite jaja i žumanca u smesu sa čokoladom, dok ne postane homogena. Dodajte aromu vanile.

5. Pomešajte brašno, so i instant kafu u smesu, mešajući samo dok se sve ne sjedini.

6. Podelite smesu ravnomerno u kalup za mafine. U svaki utisnite po jednu ili dve maline. Stavite kalupe u zagrejanu rernu i pecite 12-14 minuta, dok ivice kolača ne postanu čvrste, a središnji deo još uvek mekan i tečan.

7. Izvadite kolače iz rerne i ostavite ih da se ohlade minut, dva pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Obavezno ih služite tople, po izboru sa kuglom sladoleda od vanile.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.