topi se u ustima
Iskoritite sezonu sočnih šljiva i napravite ovaj kolač: Baka Jelin recept će vas oduševiti kao i svaki put do sada
Kolač idealan za ove dane
Ovo je prava rapsodija od kolača, voda curi na usta čim se pogleda sočan slastan - kolač sa šljivama.
Potrebno je:
4 jaja
2 kašike brašna pune
2 kašike griza pune
1 prašak za pecivo
malo cimeta i vanilin šećera
100 gr šećera
100 ml ulja
korica limuna
100 ml jogurta
700 gr šljiva
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna. Ubaciti ulje i sve izjednačiti.
Pleh 25x 21 cm obložiti pek papirom premazati uljem pa posuti vanilin šećerom. Porđati polutkama šljiva pa sipati pola testa.
Ubaciti još šljiva pa završiti testom. Izravnati i peći na 200 pa 180 stepeni C oko 50 minuta.
Šljive treba da su zrele ali ne prezrele. Ohladiti pa prevrnuti u pleh. Vauuu koja lepota od sočnosti, ide voda na usta. Ukus nebeski.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!