Lepinje od krompira punjene pečurkama i spanaćem: Posni dodatak koji ide uz svako jelo
Posne lepinje, Foto: Printscreen Instagram / vegan.tipsvn

posno

Lepinje od krompira punjene pečurkama i spanaćem: Posni dodatak koji ide uz svako jelo

Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo

Objavljeno:

Posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem se prže na ulju, vrlo su sočne i ukusne.

Sastojci:

2 srednja crvenkasta krompira

1 kašičica soli za ključalu vodu

45 g kukuruznog skroba

100 g veganskog sira narendanog ili sitno iseckanog

1 kašika sušenog peršuna za ukras

500 g bebi spanaća, svežeg

200 g pečuraka isečenih na kriške

so i biber po ukusu

1 kašičica paprike u prahu

ulje za prženje

Recept za posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem:

Za posne lepinje prvo napravite krompir testo. Skuvajte oljušten i seckani krompir sa solju, dok ne omekša. Dobro izgnječite i umešajte kukuruzni skrob da dobijete savitljivo testo.

Za fil, na ulju isprćite šampinjone dok ne porumene, pa dodajte spanać i pržite dok ne usahne. Začinite solju, biberom i paprikom. Uzmite deo krompirovog testa, formirajte disk, u sredinu stavite kašiku fila i sira, pa preklopite i zatvorite ivice. Poravnajte u obliku palačinke.

Pržite svaku lepinjicu u tiganju na ulju na laganoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Ohladite na rešetki. Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.