Recept za carsku piletinu svaka domaćica mora da ima u svojoj svesci:
Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta
Carsku piletinu možete da napravite i od ostatke piletine, a obrok je baš gurmanski i obilan.
Sastojci:
113 g putera
227 g pečuraka narezanih
216 g paprika
162 g luka isečenog na kockice
60 g brašna
360 ml pilećeg bujona
240 ml punomasnog mleka
¾ kašičica soli
½ kašičice mlevenog crnog bibera
420 g kuvane piletine
180 ml pavlake za kuvanje
160 g smrznutog graška
113 g seckane ljute paprike
Recept za carsku piletinu sa graškom i ljutom paprikom u kremastom sosu:
Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.
Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!