ukusno
Piletina u pikantnom sosu koji Srbi obožavaju: Recept koji će svaka domaćica zavoleti
Piletina sa pikantnim sosom od luka i pavlake je savršen ručak za celu porodicu, a možete da je servirate uz pirinač
Sastojci:
400 g belog mesa
3 glavice luka (narezane na kolutove)
2 čena belog luka (iseckana)
200 ml pavlake za kuvanje
250 ml povrtnog bujona
200 g belog sira
Malo brašna da poveže sos
ulje
So, biber i slatka paprika u prahu, po ukusu
Recept za piletinu sa pikantnim sosom od luka i pavlake:
Kako biste narpavili piletinu sa pikantnim sosom, uključite rernu na 250 stepeni. Osušite piletinu i začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Zagrejte ulje, pržite sa svake strane oko 3 minuta, izvadite i stavite u posudu za pečenje. U tiganj dodajte još malo ulja i propržite luk.
Dodajte beli luk i brašno i propržite. Deglazirajte pavlakom za kuvanje i povrtnim bujonom, promešajte da se ne naprave grudvice i prokuvajte. Začinite i prelijte piletinu sosom. Nanesite mocarelu na piletinu i stavite u rernu na 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!