Otkriven recept za olimpijske čokoladne mafine koje su jeli svi sportisti: Fantastično kremasti i ukusni (VIDEO)
Olimpijski mafini, Foto: Printscreen/Instagram/chefdaniellesepsy

savršeni su

Otkriven recept za olimpijske čokoladne mafine koje su jeli svi sportisti: Fantastično kremasti i ukusni (VIDEO)

Dok ceo svet prati rezultate koje reprezentacije ostvaruju na Olimpijskim igrama, jedan deo javnosti ima druga interesovanja

Objavljeno:

Naime, već danima mrežama kruže priče o viralnim čokoladnim mafinima koji su posluženi kao poslastica sportistima u olimpijskom selu.

Ovi kolači veliku pažnju su stekli zahvaljujući norveškom plivaču Henriku Kristensen na kojeg su ostavili toliko jak utisak, da je napravio čitav serijal posvećen njima na svom TikTok profilu.

Mnogi su se pokušali da nađu pravi recept za mafine koji se pripremaju u Parizu, ali bezuspešno. Ukoliko volite mafine, probajte i čupavce u obliku mafina!

Zato je Daniel Sepsi, poslastičarka iz Njujorka odlučila da, gledajući različite video snimke, napravi kolače najsličnije onim iz olimpijskog sela.

Za sve zainteresovane, evo njenog recepta za olimpijske čokoladne mafine.

Vreme pripreme:

40 minuta

Sastojci:

  • 8 kašika omekšalog neslanog maslac
  • 125 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 3 velika jaja
  • 1 kesica čokoladnog pudinga
  • 180 g brašna
  • 50 g tamnog kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 3/4 kašičice soli
  • 250 g kisele pavlake
  • 80 ml mleka
  • 250 g seckane čokolade (mešavina mlečne i crne)

Ganaš preliv (opciono):

  • 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 200 g crne čokolade
  • 1/4 kašičice arome vanile

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

2. Za najbolje rezultate koristite modlu za 9 velikih mafina. Obložite ih papirnim korpicama.

3. U velikoj činiji umutite maslac, šećer i ulje, dok ne postane kremasto, zatim dodajte aromu vanile i nastavite da mešate.

4. Dodajte jaja jedno po jedno i mutite dok se ne sjedini.

5. Dodajte kesicu pudinga od čokolade i nastavite da mešate.

6. U posebnoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i kakao prah kako biste bili sigurni da nema grudvica.

7. Polako dodajte polovinu suvih sastojaka u mešavinu putera, zatim kiselu pavlaku, pa ostatak suvih sastojaka.

8. Zatim dodajte mleko i iseckanu čokoladu, lagano mešajući kašikom, kako ne bi razbili mehuriće u testu.

9. Sipajte testo u kalupe i pospite sa nekoliko komadića čokolade.

10. Stavite mafine u rernu na 200 stepeni na 5 minuta, pa smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite oko 20 minuta.

11. Uživajte u mafinima sa ili bez ganaša.

12. Za pripremu ganaša potrebno je da na srednjoj vatri, zagrejete kondenzovano mleko i čokoladu, dodajte aromu vanile i kada je sjedinjeno prelijete preko mafina.

Bonus video:

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

(Espreso/24sedam/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.