Ovih 5 stvari odmah unesite u kuću i novac će pljuštati sa svih strana: Momentalno će privući izobilje kao magnet
Foto: Profimedia

verovanje

Ovih 5 stvari odmah unesite u kuću i novac će pljuštati sa svih strana: Momentalno će privući izobilje kao magnet

Feng šui, drevna kineska filozofija, nudi jednostavne načine za unapređenje životne energije u vašem domu

Objavljeno:

Uz pomoć nekoliko pažljivo odabranih simbola i biljaka, možete privući sreću, prosperitet i pozitivnu energiju, transformišući prostor u kojem živite u oazu mira i blagostanja.

Feng šui, drevna kineska filozofija i veština postizanja energetskog balansa, potiče još iz perioda 475–770. godine pre nove ere. Tokom vekova, milioni ljudi su usvojili njene principe i potvrdili njenu moć da donese sreću i blagostanje u njihove domove.

Drvo novca

Krasula, poznata i kao drvo novca, predstavlja jednu od najomiljenijih biljaka u feng šuiju, jer simbolizuje prosperitet, bogatstvo i sreću. Prema pravilima, trebalo bi je postaviti u jugoistočni deo sobe ili na ulazna vrata, ali nikako blizu kreveta, jer tako privlači finansijski uspeh. Ova biljka se po verovanju smatra jednom od najmoćnijih u privlačenju bogatstva, jer pokreće vitalnu energiju ki, odgovornu za blagostanje.

Drvo novca
Drvo novcafoto: Printscreen Youtube/Moj svet biljaka

Buda

Čak i ako niste povezani s budizmom, Hotej "smejući Buda" može pronaći mesto u vašem domu. Ova figurica simbolizuje radost, opuštenost i prijatne društvene odnose, a veruje se da ispunjava srce pozitivnom energijom i donosi sreću. Ako protrljate njegov stomak i zamislite želju, kaže se da će vam je ispuniti.

Koverta

Jedan od najmoćnijih simbola novca prema feng šuiju je crvena koverta. U Kini, crvene koverte se često daju kao talisman voljenima ili se koriste kao ukrasni predmet sa moćnim energetskim potencijalom da privuče bogatstvo. Najbolje je staviti kovertu u jugoistočni deo doma, takozvani novčani sektor i redovno je puniti novčićima ili novčanicama, pazeći da nikad ne ostane prazna.

Koverta
Kovertafoto: Profimedia

Kineska zvona

Kineska zvona, drevni muzički talisman, pomažu u čišćenju prostora od negativne energije. Ova struktura, sastavljena od tankih cevi i klatna, proizvodi melodičan zvuk kada je pokrene blagi vazdušni tok. Zvona se preporučuje postaviti blizu prozora ili ulaznih vrata, kako bi zajedno s vetrom raspršila negativnu energiju.

Bambus

Bambus, simbol sreće i vitalnosti, takođe ima smirujuće dejstvo na nervni sistem. Ova biljka privlači prosperitet, ljubav, novac i harmoniju u dom, štiteći od zla i loših uticaja. Preporučuje se da ga postavite iznad ulaznih vrata ili pored prozora, ali čak i predmeti od bambusa, poput vaza, paravana ili ramova za slike, mogu doneti pozitivnu energiju u vaš dom. Ako se odlučite za uzgoj bambusa, najbolje ga je smestiti u providnu posudu sa vodom.

Bonus video:

01:05

SUZANA PETRIČEVIĆ UMALO BRIZNULA U PLAČ NAKON IZNENAĐENJA ZA ROĐENDAN! Potom, upozorila neudate žene NA NARODNO VEROVANJE

(Espreso/Informer/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.