BOLJE NEGO IZ RESTORANA
Brz, sočan i fantastično ukusan ručak: Srpske domaćice se uveliko otimaju za recept za ovu božanstvenu slanu tortu
Slana torta koja se pravi jednostavno, brzo, a ukusna je i lepo izgleda
Kad bi trebalo da spreme brz i ukusan ručak, većina domaćica u Srbiji opredeliće se za pileći file, jer se lako kombinuje sa povrćem i različitim sosevima.
Ali, postoji jelo kom retko koji drugi specijalitet od piletine može da “izađe na crtu”.
Reč je o slanoj torti od belog mesa i kačkavalja koja je, ruku na srce, kaloričnija od većine jela sa belim mesom, ali je zato njen ukus neprevaziđen.
Ako biste pak neku bržu i jednsotavniju slanu tortu, probajte i recept za slanu tortu sa tost hlebom.
Sastojci:
500 gr pilećeg filea
250 gr trapista
100 gr slanine
4 jaja
2 kašike brašna
100 ml jogurta
so, biber, peršun
Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle. Umutite dva jaja, dve kašike brašna i 100 mililitara vode, pa dodajte u to začine.
Izrendajte trapist u posebnoj posudi.
Iseckajte slaninicu na šnite i poređajte je na dno tepsije.
Svaku pileću šniclu spustite u mešavinu od jaja, a onda i u rendani sir, pa ih tako slažite dok ne utrošite sve šnicle. Preostali sir pospite odozgo, pa prekrijte tepsiju aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni.
Posle sat vremena skinite aluminijumsku foliju i prelijte meso mešavinom od preostala dva jaja, jogurta i malo soli, pa vratite u rernu da se zapeče.
Tortu možete da služite toplu, uz sezonsku salatu, ali i hladnu, kao predjelo ili zaseban obrok.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!