Najukusniji rolat sa mlevenim mesom gotov za 30 minuta: Bolje jelo gotovo da ne postoji - svaki zalogaj se topi
Foto: Printscreen/youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

TOPI SE POD NEPCIMA

Najukusniji rolat sa mlevenim mesom gotov za 30 minuta: Bolje jelo gotovo da ne postoji - svaki zalogaj se topi

Jednom kada isprobate ovo kulinarsko remek-delo, poželećete da ga spremate svaki dan

Objavljeno:

Ukusan i jednostavan za pripremu, sočni slani rolat od povrća i mlevenog mesa je sve što vam treba da biste bili siti ovoga leta!

Za one koji žele da uživaju u letnjim danima bez mnogo stresa oko kuvarskih veština,sočni slani rolat od povrća i mlevenog mesa nudi idealno rešenje.

Brza priprema i lakoća sastojaka čine ovaj recept pravim izborom za sve ljubitelje jednostavne, a ukusne hrane.

Možda ćete hteti da probate i čuveni mađarski slani rolat koji se ne peče!

SASTOJCI

Za koru:

  • 3 krompira (600 grama)
  • sir čedar (200 grama)
  • 2 jaja
  • 1/4 kašičice crnog bibera (2 grama)
  • 1/2 kašičice soli (4 grama)
  • peršun
Slani rolat sa mlevenim mesom
Slani rolat sa mlevenim mesomfoto: Printscreen/youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Za punjenje:

  • mlevena govedina (400 grama)
  • 3 zelene paprike
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 1 kašika paradajz paste (40 grama)
  • 3 kašike biljnog ulja (20 ml)
  • 1/4 kašičice crnog bibera (2 grama)
  • 1/2 kašičice soli (4 grama)
  • 1 kašičica crvene ljute paprike
  • 1 čaša ključale vode (200 ml)

PRIPREMA

Kora:

U jednu posudu na krupno narendati tri prethodno oljuštena i oprana krompira, a zatim rukama dobro iscediti sav sok iz njih, koji je potrebno prosuti odnosno baciti.

U dobro oceđen narendani krompir sada dodajemo dva jaja, 1/4 kašičice crnog bibera, pola kašičice soli, jedan iscepkani peršun i 200 grama prehodno izrendanog čedar sira. Sve dobro izmešati dok se ne sjedini u kompaktnu masu.

Dno pleha prekriti papirom za pečenje, pa dobijenu masu ravnomerno rasporediti preko papira. Ubaciti u rernu i peći 20 minuta na 180°.

Kora za slani rolat
Kora za slani rolatfoto: Printscreen/youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Punjenje:

Iseckati paprike i crni luk. U tiganj sipati 3 kašičice ulja, zagrejati i dodati mlevenu govedinu. Krčkati 5 minuta, zatim dodati iseckani luk i krčkati još 5 minuta. Potom dodati iseckane paprike i sve zajedno mešati još dva minuta.

Dodajte so, biber i crvenu ljutu papriku u prahu, pa sve dobro promešajte. Zatim prelijte sa 200ml ključale vode, pa neprestano mešati dok se sve zajedno krčka još nekoliko minuta, sve dok punjenje u potpunosti ne upije vodu.

Smesa za punjenje rolata
Smesa za punjenje rolatafoto: Printscreen/youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Završnica:

Nakon što smo koru izvukli iz rerne, možemo je ravnomerno preliti gotovim punjenjem. Zatim rukama uzmite ivice kore i počnite da rolate ka napred.

Kada ste dobili oblik rolata, odozgo ga pospite paprikom, peršunom i čedar sirom, pa tako dobijen rolat ubacite ponovo u rernu dodatnih 15 minuta na 180°.

Nakon 15 minuta možete izvući rolat i uživati!

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/glossy/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.