![Nikada nećete pogoditi kako Bugari kisele krastavčiće: Duplo brže ih spemaju uz pomoć ovog starinskog trika](/data/images/2023/09/26/21/1439551_krastavci-u-ciniji_ls.jpg)
SAZNAJTE
Nikada nećete pogoditi kako Bugari kisele krastavčiće: Duplo brže ih spemaju uz pomoć ovog starinskog trika
Kiseli krastavci na bugarski način se pripremaju jednostavnije i brže
Sastojci:
- 0,6 kg svežih, malih krastavaca
- 100 ml sirćeta
- 2 kašičice šećera
- 1 mali luk isečen na kolutove
- biber u zrnu
- lovorov list
- 1 crvena ljuta paprika
- 3-4 čena belog luka
- seme senfa (po želji)
![Njami, svideće se svima](/data/images/2023/09/21/19/1436933_krastavci-u-tegli-za-zimnicu_ff.jpg?ver=1722358612)
Recept za kisele krastavce na bugarski način:
Za kisele krastavce, prvo ih operite u slanoj vodi. Dobro operite tegle, sterilišite ih. Poređajte krastavce i ostale čvrste sastojke u teglu. Prelijte sirćetom i dolijte vodu. Čvrsto zatvorite teglu i dobro protresite da biste bili sigurni da su sastojci dobro izmešani.
Po potrebi dodajte vodu i sirće u jednakoj razmeri. Kuvajte tegle na pari 10 minuta. Kada se skuva, umotajte ih u deblje krpe i ostavite da se ohlade. Nakon što su spremni, možete da ih čuvate u ostavi.
.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!