VAŠ PAS SE ČUDNO PONAŠA DOK VRŠI NUŽDU? Postoje pet razloga za to, ako vas gleda pravo u oči to znači samo jedno
Da li ste znali ovo?, Foto: Profimedia

morate znati

VAŠ PAS SE ČUDNO PONAŠA DOK VRŠI NUŽDU? Postoje pet razloga za to, ako vas gleda pravo u oči to znači samo jedno

Ako mislite da je ovo ponašanje čudno, ne brinite, sasvim je normalno da psi to rade

Objavljeno:

Bez obzira da li imate psa prvi put ili ste dugogodišnji vlasnik, postoje ponašanja koja će vam iznova i iznova biti čudna, a možda čak i neprijatna.

Jedna od njih, koja svakako spada u tu kategoriju, je situacija u kojoj vas pas ne ispušta iz vida dok vrši nuždu.

Verujemo da ste doživeli situaciju da ste sa svojim ljubimcem izašli u šetnju, pustili ga da njuši okolinu i uradi šta je potrebno – dok vas je on sa velikom koncentracijom gledao.

Verujemo da ste doživeli situaciju da ste sa svojim ljubimcem izašli u šetnju, pustili ga da njuši okolinu i uradi šta je potrebno
Verujemo da ste doživeli situaciju da ste sa svojim ljubimcem izašli u šetnju, pustili ga da njuši okolinu i uradi šta je potrebnofoto: Profimedia

Ako mislite da je ovo ponašanje čudno, ne brinite, sasvim je normalno da psi to rade, piše „Dogster“. Međutim, postoje određeni razlozi koji bi mogli da stoje iza ove navike, koja je donekle neprijatna za ljude.

Traže zaštitu u vama

Pražnjenje je situacija u kojoj se pas oseća najranjivijim i traži zaštitu vlasnika. Iako su oni inače ti koji vole da zaštite članove svoje porodice, ovo je trenutak kada očekuju da ih zaštitite.

Nemojte se iznenaditi ako vas sa pažnjom pogledaju kada vrše nuždu u dvorištu, gde je opasnost svedena na minimum. Jednostavno, to je instinkt koji je zapisan duboko u njihovim genima.

Osećaju veliku povezanost sa vama

Ako vas pas posmatra dok vrši nuždu, verovatno ste mu vi omiljena osoba. Iako ovo može izgledati kao čudan trenutak za iskazivanje naklonosti, moguće je da je to kada vaš pas odluči da vam pokaže koliko vam veruje i koliko ste mu važni.

Posmatranje pasa pomaže u uspostavljanju psiholoških veza sa njihovim vlasnicima, a vreme defekacije je često najbolje vreme za rad na tome.

Očekuju nagradu

Psi vole da budu nagrađeni – to je dobro poznata činjenica. Mnogi vlasnici imaju običaj da hvale, pa čak i nagrađuju svog psa poslasticom nakon što je obavio nuždu.

Ako ste ih navikli na ovo, možda će vas posmatrati da bi dobili pohvale dok obavljaju još jedan „zadatak“ u kom su dobri. Najsrećniji su kada svoje vlasnike učine ponosnim, pa makar to bilo i u tom trenutku.

Žele da znaju da odobravate ono što rade

Žele da znaju da odobravate ono što rade
Žele da znaju da odobravate ono što radefoto: Profimedia

Odobrenje vlasnika za psa je najvažnija stvar na svetu. Ovo je još važnije kada je vaš pas malo štene koje samo učite gde da vrši nuždu.

Ovo su trenuci kada će vas verovatno pogledati kako bi se uverio da je razumeo šta pokušavate da ga naučite, posebno ako ste ga ranije upozorili kada je obavio nuždu na pogrešnom mestu.

Oni vas štite

Iako je na početku pomenuto da psi traže od vas zaštitu dok su u ovom ranjivom položaju, to je tačno za neke od njih.

Psi sa jakim zaštitnim instinktima želeće da budu sigurni da ste bezbedni čak i dok vrše nuždu. Da bi oni to znali, jednostavno će morati da vas posmatraju u svakom trenutku. Pogled na vas ih opušta i znaju da u miru mogu da urade ono što moraju, prenosi Index.hr.

Bonus video:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.