DRESER PASA OTKRIO KOJE 3 RASE NIKAD NE BI IMAO U ŽIVOTU, NI DA MU PLATE: Bežite od njih kao od đavola
Pas, Foto: Printscreen / TikTok / freelance_amy

pažnja

DRESER PASA OTKRIO KOJE 3 RASE NIKAD NE BI IMAO U ŽIVOTU, NI DA MU PLATE: Bežite od njih kao od đavola

U TikTok videu otkrio je: „Tri rase pasa koje nikada ne bih imao kao profesionalni trener pasa su…

Objavljeno: 12:40h

Stručnjak za dresuru pasa izazvao je žustru raspravu na internetu nakon što je podelio koje tri rase pasa nikada ne bi imao. Geret Ving, osnivač American Standard Dog Training-a, ima više od dvadeset godina iskustva u treniranju pasa širom sveta. Njegova impresivna biografija uključuje obuku policijskih pasa, pasa za otkrivanje bombi i rešavanje složenih slučajeva napada, piše Mirror.

Međutim, čak i ovaj iskusni profesionalac izbegava tri određene rase – a njegovi razlozi mogli bi da vas iznenade. U TikTok videu otkrio je: „Tri rase pasa koje nikada ne bih imao kao profesionalni trener pasa su…“.

Prvi na popisu je srednjeazijski ovčar, poznat i kao Alabai. Mužaci ove rase mogu da teže više od 80 kilograma i izvrsni su čuvari stoke. Ving objašnjava: „Problem je što ja nemam stoku. Ako imate stoku kod kuće, ovaj pas bi vam mogao pomoći u zaštiti stada“.

Ovčar
foto: PrintScreen/ YouTube/ RTV Mag

Sledeća rasa koju izbjegava je pas Svetog Huberta tj. Bloodhound, koji može da naraste do 50 kilograma. Ali, nije veličina ta koja smeta vingu, već njihova masna koža. „Ta masna koža čini ih izrazito smrdljivima – nije važno koliko ih kupate, miris se teško uklanja“, objašnjava.

Treća rasa koju bi izbegao je Čivava. „Ako bih hteo demona od 1 kilograma koji služi samo za sedenje u mom krilu i griženje svega što se približi u krugu jednog metra, onda bih izabrao Čivavu. Ali, to je jednostavno previše za mene“, kaže Ving.

Geretove izjave o Čivavama izazvale su burnu reakciju na internetu, s mnogim obožavaocima rase koji su se javili. Jedna je korisnica napisala: „Moja Čivava, Sparki, bio je najdraži, najopušteniji i najšašaviji pas. Svi su ga voleli!“, a druga je dodala: „Imala sam Čivavu 14 godina. Najbolji mali demon kojeg možete zamisliti“. Ali, neki su se složili s Vingovim mišljenjem i s jednim korisnikom koji je napisao: „Ovo je najprecizniji opis Čivave“.

09:02

OSETILA SAM DIM, IZAŠLA IZ SOBE I UGLEDALA PAKAO! Žena opisala eksploziju klime: POŽAR UNIŠTIO STAN! Vilala sam UPOMOĆ, A ONDA...

(Espreso/city magazin/prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.