Ako vam pas stalno liže stopala, to znači samo jedno: Veterinar otkrio šok stvar, svi vlasnici moraju da znaju
Pas, Foto: Profimedia

pažnja

Ako vam pas stalno liže stopala, to znači samo jedno: Veterinar otkrio šok stvar, svi vlasnici moraju da znaju


Dok odrastaju, nastavljaju da ližu ljude, pokazujući na taj način naklonost, tražeći pažnju i pozdrav.

Objavljeno: 11:49h

Pas voli da ližu sve oko sebe, uključujući i svoje voljene vlasnike. Ako vam pas liže noge dok perete sudove, sedite na kauču ili radite bilo šta bez čarapa, ne brinite. Imamo i način da to zaustavimo, ako vam smeta.

Kod štenaca lizanje igra ključnu ulogu u razvoju. Psi-majke ližu svoje štenad da bi ih očistili, pomogli im da dišu i stimulisali varenje, a štenci će ih lizati zauzvrat da pokažu svoju zahvalnost.

Dok odrastaju, nastavljaju da ližu ljude, pokazujući na taj način naklonost, tražeći pažnju i pozdrav. Ako vaš pas nastavi da liže vaša stopala, to je zato što voli znojni, slan ukus i želi vašu pažnju, kaže veterinar Geri Rihter za Reader’s Digest.

Čukalj, Stopalo
foto: Rüdiger Rebmann / Panthermedia / Profimedia

„Kada počne da vam liže prste ili stopala, velike su šanse da ćete se smejati ili naljutiti na njega jer ne želite da to uradi, ali psi nemaju ništa protiv jer čak i ako vičete, oni imaju poentu … Privukli su tvoju pažnju.’ Upravo zbog toga će nastaviti to da rade jer kada počnu da se ližu, znaju da će uslediti interakcija. Oni to vide kao igru. Osim toga, tako se smiruju, ako su nervozni, pokazuju vam ljubav i žele po mirisu da saznaju šta je njihov vlasnik radio.

03:56

NIKADA NIJE KRIV PAS, VEĆ ISKLJUČIVO VLASNIK Advokatica Fondacije Levijatan o napadu pitbula koji je usmrtio ukućanina

(Espreso/city magazin/preneka P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.