Naše bake su uvek stavljale 1 tajni sastojak u mleveno meso: Jeftina namirnica koja će svako jelo učiniti savršenim
Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

probajte

Naše bake su uvek stavljale 1 tajni sastojak u mleveno meso: Jeftina namirnica koja će svako jelo učiniti savršenim

Mleveno meso možete pripremiti na bezbroj načina, a svaka domaćica ima svoj trik kako da bude što sočnije

Objavljeno:

Mleveno meso možete pripremiti na bezbroj načina, a svaka domaćica ima svoj trik kako da bude što sočnije. Dodavanje svinjske masti u smesu je jednostavan i efikasan način da vaša jela budu mekša i ukusnija.

Bilo da pravite ćufte, faširane šnicle ili bilo koje drugo jelo od mlevenog mesa, sočnost je ključna za postizanje savršenog ukusa.

Dodavanje svinjske masti u mleveno meso može drastično poboljšati kvalitet i ukus jela. Svinjska mast ne samo da daje sočnost, već i posebnu aromu.

Najbolje je koristiti svežu mast koju skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti. Ovu mast možete čuvati u zamrzivaču dok vam ne zatreba. Kada dođe vreme za upotrebu, mast se prvo samelje i zatim dodaje u smesu za mleveno meso.

Svinjska mast
foto: Printscreen/youtube/GreenLife

Sveža svinjska mast može se dobiti jednostavno - samo odvojite masne delove sa svinjskog mesa i čuvajte ih u kesi u zamrzivaču. Kada želite da je upotrebite, izvadite mast, sameljite je i dodajte u mleveno meso. Ako nemate svežu mast, možete koristiti i kupovnu mast, kao što je ona koja se koristi za kuvanje. Iako možda nema potpuno isti efekat kao sveža, i dalje će značajno poboljšati ukus vaših jela.

Ovaj trik ne samo da je koristan za jela od svinjskog mesa, već može biti primenjen i kod pripreme ribljih kotleta. Dodavanje masti u riblje meso čini da kotleti budu sočni i puni ukusa, baš kao i kod svinjskog mesa.

Svinjska mast je bila omiljeni dodatak u kuhinji naših baka, a sada se vraća na velika vrata zahvaljujući svojoj sposobnosti da poboljša ukus i teksturu mlevenog mesa. Pored toga, mast je ekonomična i lako dostupna, što je čini idealnim dodatkom za vaša jela.

Zato, sledeći put kada budete pravili ćufte, faširane šnicle ili riblje kotlete, ne zaboravite ovaj jednostavan trik sa svinjskom masti. Vaša jela će biti sočnija, ukusnija i svi će tražiti recept!

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/informer/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.