ČORBASTA BORANIJA NA BAKIN NAČIN: Umesto piletine dodajte ovo meso i stalno ćete tako spremati (recept)
Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

RUČAK KOJI SE NE PRESKAČE

ČORBASTA BORANIJA NA BAKIN NAČIN: Umesto piletine dodajte ovo meso i stalno ćete tako spremati (recept)

Boranija sa mlevenim mesom po ovom receptu oduševiće i najveće probirljivce

Objavljeno:

Kuvana, dinstana ili zapečena - boranija je jedno od klasičnih jela bez kog ne možemo da zamislimo hladnije dane. Izuzetno je hranljiva i bogata vitaminima. Probajte je na malo drugačiji način u kombinaciji sa mlevenim mesom i slaninicom. Sigurni smo da ćete od sada pa nadalje boraniju spremati po ovom receptu.

Sastojci:

  • 500 g boranije (može i smrznuta)
  • 300 g mlevenog mesa
  • 100 g suve slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 paprika sveža
  • 1 manji paradajz
  • 1 veći krompir
  • 1 šargarepa
  • mlevena slatka paprika, biber, suvi začin, so, peršunov list
  • ulje
  • 1 kašika brašna
Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Kreativnadomacica

Priprema:

Propržiti slaninu, u to dodati seckan luk, papriku i šargarepu pa i njih propržit, dodati im paradajz, boraniju i mleveno meso. Dinstati pa dodati i krompir na kockice. Naliti vodom da se skuva. Dodati začine i pred kraj umutiti kašiku brašna u vodi. Ubaciti beli luk presečen na 4 dela i peršunov list.

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.