RUČAK KOJI SE NE PRESKAČE
ČORBASTA BORANIJA NA BAKIN NAČIN: Umesto piletine dodajte ovo meso i stalno ćete tako spremati (recept)
Boranija sa mlevenim mesom po ovom receptu oduševiće i najveće probirljivce
Kuvana, dinstana ili zapečena - boranija je jedno od klasičnih jela bez kog ne možemo da zamislimo hladnije dane. Izuzetno je hranljiva i bogata vitaminima. Probajte je na malo drugačiji način u kombinaciji sa mlevenim mesom i slaninicom. Sigurni smo da ćete od sada pa nadalje boraniju spremati po ovom receptu.
Sastojci:
- 500 g boranije (može i smrznuta)
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g suve slanine
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 paprika sveža
- 1 manji paradajz
- 1 veći krompir
- 1 šargarepa
- mlevena slatka paprika, biber, suvi začin, so, peršunov list
- ulje
- 1 kašika brašna
Priprema:
Propržiti slaninu, u to dodati seckan luk, papriku i šargarepu pa i njih propržit, dodati im paradajz, boraniju i mleveno meso. Dinstati pa dodati i krompir na kockice. Naliti vodom da se skuva. Dodati začine i pred kraj umutiti kašiku brašna u vodi. Ubaciti beli luk presečen na 4 dela i peršunov list.
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!