Kremast, sočan i izdašan italijanski ručak za celu prodicu: Preukusna pasta sa mlevenim mesom i 3 vrste sira
Italijanske makarone, Foto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

RECEPT KOJI MORATE IMATI

Kremast, sočan i izdašan italijanski ručak za celu prodicu: Preukusna pasta sa mlevenim mesom i 3 vrste sira

Kremasta i preukusna zapečena pasta sa 3 vrste sira

Objavljeno:

Gotovo da nema osobe koaj ne voli testeninu, pastu, i ostale đakonije koje nam dolaze iz italijanske kuhinje. Mi smo za obožavaoce ovakvih jelča pronašli jedan recept koji možete napraviti bilo za ručak ili neku bogatiju večeru, a ukus će svakako ostati zapamćem. A dobro druženje i pikantan obrok, najbolje je završiti laganom letnjom poslasticom.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk isečen na kockice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
  • 1 kg marinara sosa
  • 790 g paradajza
  • 1 kašika mešavine začinskog bilja
  • ¾ kašičice tucane crvene paprike
  • 450 g testenine (ziti oblik)
  • so i biber po ukusu
  • 125 g mladog sira
  • 450 g iseckane mocarele
  • 80 g mlevenog parmezana
Zapečene makarone sa mlevenim mesom i sirom
Zapečene makarone sa mlevenim mesom i siromfoto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i 3 vrste sira:

Za ovu pastu prvo u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk. Pržite, često mešajući, oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i beli luk. Pržite dok mleveno meso ne porumeni, pa umešajte marinara sos, paradajz, mešavinu začinskog bilja i tucanu crvenu papriku. Pustite da provri. Smanjite toplotu na srednju i nastavite da kuvate, povremeno mešajući 30 minuta, ili dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite po ukusu.

Dok se sos kuva, zagrejte rernu na 180 C. Proključajte vodu u loncu sa kašičicom soli i kuvajte testetninu dok ne omekša. Ocedite je i isperite hladnom vodom. Vratite se u isti lonac.

U testeninu dodajte 250 ml sosa i dobro promešajte. Sipajte malo sosa u tepsiju, tek toliko da lagano prekrije dno posude. Odozgo sipajte polovinu testenine.

Kašikom prelijte polovinu preostalog sosa preko testenine. Pospite polovinu parmezana, polovinu mladog sira i polovinu mocarele preko testenine. Ponovite sa preostalom testeninom, sosom i sirevima. Pecite 40 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M./Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.