Američki doktor tvrdi da kafa poboljšava mozak, creva i jetru ako se pije ovako: Sve vreme to radite pogrešno
Kafa, Foto: Eliane Haykal / Panthermedia / Profimedia

pažnja

Američki doktor tvrdi da kafa poboljšava mozak, creva i jetru ako se pije ovako: Sve vreme to radite pogrešno

Seti je savet podelio na TikToku, gde često zna da upozorava na naše svakodnevne loše navike, a kaže da ispijanje kafe ne mora biti štetno, ako to radimo na pravi način

Objavljeno:

Američki gastroenterolog Sorab Seti, koji se školovao na Harvardu, upozorio je da kafu često pijemo „pogrešno“ i tako štetimo svom organizmu.

Seti je savet podelio na TikToku, gde često zna da upozorava na naše svakodnevne loše navike, a kaže da ispijanje kafe ne mora biti štetno, ako to radimo na pravi način.

„Kafa je apsolutno sjajna za vaš mozak, creva i jetru“, rekao je 42-godišnji doktor, prenosi Klix.

On objašnjava da polifenoli koji se nalaze u kafi mogu podstaći razmnožavanje dobrih bakterija i poboljšati fokus i pamćenje.

Kafa
foto: Jiri Hera / Panthermedia / Profimedia

Potom je upozorio: „Dodavanje šećera kafi povećava nivo šećera u krvi i povećava zapaljenja, što nije dobro. Uzmite u obzir druge zaslađivače. Druga greška je nekorišćenje organske kafe“.

„Sada je kafa jedan od najpesticidnijih useva i vi zaista ne želite da konzumirate pesticide“, napomenuo je. Takođe, njegov treći savet je onaj koji često iznenadi njegove pacijente.

Ako patite od refluksa kiseline, nemojte odustati od kafe. Umesto toga, dr Seti predlaže prelazak na tamnije pečenu kafu, jer ona sadrži manje kofeina i stoga je „nežnija“ za želudac.

Ako vas ne muči gorušica, lagano pržena kafa bi mogla biti vaš najbolji izbor.

00:43

Gde je to salata besplatna a kafa samo 9 din?

(Espreso/city magazin/prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.