Najzdraviji napitak koji nazivaju UNUTRAŠNJIM TUŠEM: Čisti creva i topi salo, ali samo ako ga konzumirate OVAKO
Foto: Printscreen YouTube/JECA SVAŠTARICA

obavezno probajte

Najzdraviji napitak koji nazivaju UNUTRAŠNJIM TUŠEM: Čisti creva i topi salo, ali samo ako ga konzumirate OVAKO

Ako popijete čašu mešavine pola sata pre obroka, možete da se osećate zadovoljnijim, smanjiti unos kalorija i odložiti proces varenja

Objavljeno:

Pijenje čaše vode od čia semenki posebno ujutro na prazan stomak može da poboljša probavu i rad creva. Možete u napitak dodati i krišku limuna za bolji ukus i dodatne zdravstvene benefite.

Stručnjaci kažu da bi ovaj napitak, ako se konzumira pre jela, mogao da pomogne u mršavljenju. Vrlo je praktičan - možete da ga napravite za samo par sekundi.

Naime, deluje tako da produžava osećaj sitosti, sprečava prejedenje i nepotrebno grickanje, te tako pomaže da održite zdrav način ishrane.

Bogate vlaknima i proteinima

Čia semenke u ishrani se koriste od vremena Asteka, a navodno je to bila glavna namirnica za preživljavanje ratnika.

Obiluju vlaknima i proteinima koji su poznati po poboljšanju zdravlja creva i suzbijanju apetita. Zbog dužeg razdoblja potrebnog za razgradnju vlakana, ujedno pomažu da se osećate siti duže vreme.

Vežbanje, Mršavljenje, Dijeta
foto: Dmitrii Kotin / Alamy / Alamy / Profimedia

Konzumiranje čaše vode s dodatkom čia semenki 30 minuta pre obroka potencijalno pomaže u smanjenju unosa i održavanju kontrole porcija.

"Čia semenke mogu da spreče glad jer im je potrebno duže vreme da se probave. Mogu pomoći u sprečavanju gladi i smanjiti preterano jedenje", kaže dijetetičarka i nutricionistkinja dr Tara Kolingvud.

Jedna studija je otkrila da su osobe koje su za doručak konzumirale 7-14 g čia semenki u jogurtu osećale sitije i jele manje, u poređenju s onima koji su pili jogurt bez semenki.

Časopis Journal of Medical and Health Sciences objavio je članak u kojem je naglašeno da su čia semenke, uz niskokaloričnu dijetu, dovele do 'značajnog gubitka težine', piše Express.

Bonus video:

00:17

ZA 12 MESECI SLEDILA OVIH 9 TRIKOVA ZA MRŠAVLJENJE I SKINULA VIŠAK SALA: Kilogrami sigurno idu dole ako ih se pridržavate (VIDEO)

(Espreso/zenablic/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.