uživajte
NAPRAVITE UKUSAN, A JEFTIN SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU: Ovo je najbolji recept za sutlijaš
Recept je za apsolutne kuhinjske autsajdere ...
Omiljeni slatkiš koji će vam prijati u letnjim danima. Evo kako se na originalan način sprema sutlijaš.
Sastojci
za 5 osoba
2 dl pirinča
trun soli
1 l mleka
1 vanil šećer
8 kašika šećera
suvo grožđe (po želji)
malo cimeta
Priprema
2 dl pirinča oprati pod mlazom vode, staviti u šerpu i naliti vodom, tek toliko da pirinač bude preliven. Staviti da se kuva, pa dodati trunku soli. Kad provri, smanjiti temperaturu, pa pomalo dolivati još oko 1 dl vode (ali, sve pomalo, nikako odjednom). Stalno mešajte varjačom, da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori.
Kad uvri sva voda, dodavati mleko, opet po malo, ne sve odjednom. Mešati.... Kako pirinač ''pije'' mleko i bubri, dolivajte još. Sutlijaš je brzo skuvan, za najviše petnaestak minuta, ali je neophodno stalno mešanje, da ne zagori...
Kad je pirinač skuvan, a mleko se zgusnulo, dodajte šećer i vanilu, promešajte još minut dva na ringli. Pre nego što razlijete sutlijaš u posudice, ostavite ga u poklopljenoj šerpi desetak minuta da odstoji i odmori.
Razlijte sutlijaš u čaše, i pospite cimetom.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!