NAPRAVITE UKUSAN, A JEFTIN SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU: Ovo je najbolji recept za sutlijaš
Sutlijaš, Foto: printscreen/youtube/Bokina kuhinja

uživajte

NAPRAVITE UKUSAN, A JEFTIN SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU: Ovo je najbolji recept za sutlijaš

Recept je za apsolutne kuhinjske autsajdere ...

Objavljeno:

Omiljeni slatkiš koji će vam prijati u letnjim danima. Evo kako se na originalan način sprema sutlijaš.

Sastojci

za 5 osoba

2 dl pirinča

trun soli

Sutlijaš
foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

1 l mleka

1 vanil šećer

8 kašika šećera

suvo grožđe (po želji)

malo cimeta

Priprema

2 dl pirinča oprati pod mlazom vode, staviti u šerpu i naliti vodom, tek toliko da pirinač bude preliven. Staviti da se kuva, pa dodati trunku soli. Kad provri, smanjiti temperaturu, pa pomalo dolivati još oko 1 dl vode (ali, sve pomalo, nikako odjednom). Stalno mešajte varjačom, da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori.

Kad uvri sva voda, dodavati mleko, opet po malo, ne sve odjednom. Mešati.... Kako pirinač ''pije'' mleko i bubri, dolivajte još. Sutlijaš je brzo skuvan, za najviše petnaestak minuta, ali je neophodno stalno mešanje, da ne zagori...

Kad je pirinač skuvan, a mleko se zgusnulo, dodajte šećer i vanilu, promešajte još minut dva na ringli. Pre nego što razlijete sutlijaš u posudice, ostavite ga u poklopljenoj šerpi desetak minuta da odstoji i odmori.

Razlijte sutlijaš u čaše, i pospite cimetom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Coolinarika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.