prelepo je
Recept za neodoljivi kolač "ledeno nebo": Jeftina poslastica kojoj niko ne može da odoli
Kolač "ledeno doba" je poslastica kojoj niko ne može da odoli
Iako je prošao vikend u kom ste uživali sa svojim najmilijima, sigurni smo da deca, a i vaše jače polovine i preko nedelje vole da se zaslade sa nekom dobrom poslasticom.
Posle dobrog ručka, nema ništa bolje od nekog laganog kolača ili parčeta osvežavajuće torte.
Torta plazma-malina je mnoge domaćice oduševila jer se lako sprema, a pojede se i brže nego što mislite.
Sada je jedna kuvarica podelila recept za neodoljivi kolač pod nazivom "ledeno nebo".
Savršen, kremast, preukusan...
Potrebni sastojci: Kora: ▫️7 belanaca ▫️7 kašika šećera ▫️7 kašika brašna ▫️3 kašike mlake vode ▫️1 kesica praška za pecivo Preliv: ▫️400 ml mleka ▫️5 kašika šećera Fil: ▫️800 ml mleka ▫️7 žumanaca ▫️10 kašika šećera ▫️6 kašika brašna ▫️2 kašike gustina ▫️250 g margarina
Dodatno: ▫️200 ml slatke pavlake
Priprema kolača: Umutite belanca u čvrst sneg, dodate śećer, brašno, vodu i prašak za pecivo. Dobijenu smesu izlijete u pleh dimenzija 30×20 cm i pečete na 180°C 10-15 minuta.
Mleko ostavite da proključa sa šećerom, a pečenu koru izbockate viljuškom i prelijete je mlakim mlekom. U malo mleka razmutite žumanca, brašno i gustin, a ostatak stavite da proključa sa šećerom, pa dobijenu smesu izlijete u proključalo mleko i neprestano mešate dok se ne zgusne.
Šerpu prekrijete folijom i ostavite da se ohladi, a nakon toga umutite margarin i dodate ga filu, pa sve sjedinite mikserom. Premažete fil preko kore i ostavite u frižideru da se stegne. Umutite slatku pavlaku, premažete preko fila i ostavite kolač u frižideru preko noći.
Prijatno i uživajte u ovoj kremastoj poslastici.
Bonus video:
(Espreso/N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!