Ceo svet odlepio za japanskom banana dijetom: Postoji samo 1 pravilo i kile će samo padati, bez gladovanja
Banane, Foto: Profimedia

SIJAĆETE

Ceo svet odlepio za japanskom banana dijetom: Postoji samo 1 pravilo i kile će samo padati, bez gladovanja

Danas su aktualni različiti režimi ishrane uz koje možete brzo i sugurno da izgubite višak kilograma, a u Japanu je posebno popularna tzv. banana dijeta

Objavljeno:

Reč je o dijeti koju je osmislila poznata farmaceutkinja iz Osake Sumiko Vatanabe za svog supruga Hitošija Vatanabe, koji je zahvaljujući ovom načinu ishrane smršao čak 17 kilograma u kratkom vremenskom periodu.

Zanimljivo je kako uopšte nije reč o strogim pravilima i napicima kojih se pridržavao, nego je svaki dan jeo isti doručak, išao da spava do ponoći i nije konzumirao slatkiše.

Temelj ove dijete zapravo je zdravi doručak koji uvek ostaje isti, dok se ručak i večera mogu razlikovati. Dakle, doručak se sastoji od samo dve namirnice - banane i čaše mlake vode. Ova kombinacija ubrzava metabolizam i pokreće rad creva, što je naročito važno za siguran gubitak kilograma. Osim doručka, dijeta zahteva još neka pravila kojih se potrebno pridržavati tokom dana.

- Nikada ne smete jesti do kompletnog osećaja sitosti, nego otprilike 80 %.

- Poslednji obrok treba da bude do 20 h.

- Odlazak na spavanje morate da planirate do ponoći.

- Obavezno je piti dovoljno vodu tokom dana.

- Preporučuje se lagana vežba

Budući da je upravo banana glavna kod ovog režima ishrane, otkrivamo njene zdravstvene blagodeti.

Nutritivne vrednosti

Banane su bogate vitaminima (poput vitamina C i vitamina B6), mineralima (posebno kalijumom) i vlaknima. Kalijum je ključan za zdravlje srca i može pomoći u regulisanju krvnog pritiska.

Vlakna

Banane sadrže vlakna koja mogu da pomognu u regulisanju probave i sprečavanju zatvora. Vlakna takođe pomažu u održavanju osećaja sitosti, što može biti korisno za kontrolu apetita i mršavljenje.

Energija

Banane su dobar izvor prirodnih šećera (glukoza, fruktoza i saharoza) koji mogu da pruže brz izvor energije. Ovo može biti korisno za poboljšanje nivoa energije tokom dana.

Hidratacija

Banane sadrže vodu i mogu da doprinesu hidrataciji organizma koja je posebno važna prilikom pridržavanja određenih režima ishrane za gubitak kilograma.

Bonus video:

01:06

LAVLJA DIJETA

(Espreso/zenablic/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.