Najsočniji svinjski medaljoni u sosu kao iz najboljeg restorana: Kremasto i ukusno jelo koje se lako pravi (VIDEO)
Svinjski medaljoni u sosu uz dodatak krompirića, Foto: Printscreen/Tik-Tok/gastro_gurmanija

uuh, kakav ukus!

Najsočniji svinjski medaljoni u sosu kao iz najboljeg restorana: Kremasto i ukusno jelo koje se lako pravi (VIDEO)

Brzo, ukusno i kremasto - ideja za bogat ručak kao iz restorana

Objavljeno: 00:54h

Srpska kuhinja iako je puna raznovrsnih jela, što od povrća, što od mesa, često nam se desi da neko vreme zavrtimo ista jela, a onda kada poželimo nešto drugačije, kao da nam ništa ne pada na pamet i večito se pitamo - šta sad da kuvam?

Ukoliko ste ostali bez ideja, ili vam treba dobar ručak za malo svečaniju gozbu, ovaj recept za sočne svinjske medaljone u sosu od šampinjona dolazi kao poručen za vas.

Priprema samog jela uopšte nije zahtevna, a ukus ovog, može se reći specijaliteta, se ne razlikuje od onog koji biste dobro platili u nekom finom restoranu.

U nastavku teksta ćemo vam podeliti i snimak tačno kako se pripremaju svinjski medaljoni, koji je, očigledno dobar poznavalac kuvanja, podelio na TikTok platformi. A naravno da posle ovako ukusnog gurmanluka bi bilo dobro i zasladiti se nekom laganom voćnom tortom.

Sastojci za svinjeske medaljone:

  • 1 Svinjski file
  • 400ml pavlake za kuvanje
  • 400g šampinjona
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica tucane paprike (po želji)
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • malo maslaca
  • glavica crnog luka
Krčanje svinjskih medaljona u sosu
Krčanje svinjskih medaljona u sosufoto: Printscreen/Tik-Tok/gastro_gurmanija

Kako napraviti svinjske medaljone u sosu?

Najpre svinjski file lepo očistite od žilica i isecite ga na komadiće od oko 3 cm.

Dok se ulje u tiganju zagreva, svaki komad uvaljajte u so i biber, pa ih spustite u vrelo ulje.

Pržite ih sa obe strane po 3 minuta i u toku prženja dodajte maslac, sve vreme prelivajući meso da bi pokupilo svu sočnost.

Kad medaljoni dobiju zlatnu boju, izvadite ih iz tiganja i prekriti alu folijom.

U tiganju u kome ste pržili meso stavite sitno iseckan crni luk, potom dodati tucanu papriku ako volite pikantnije, a zatim i seckane šampinjone.

Posolite ih i pobiberite, ostavite da se malo krčkaju dok puštaju vodu, a onda iseckajte sitno beli luk i stavite u tiganj.

Sve zalijte pavlakom za kuvanje i senfom, i smanjite ringlu na najmanju temperaturu.

Vratite meso u tiganj, i sok koji je pustilo u foliji pomešajte sa sosom u tiganju i ostavite da se krčka dok ne krene da se zgušnjava.

Uz ovo jelo možete dodati mlade krompiriće, salatu, ili prilog po volji.

Ovde možete pogledati kako to izgleda u praksi:

@gastro_gurmanija 📌 Svinjski medaljoni u sosu od šampinjona Sastojci: •1 Svinjski file •400gr. Šampinjona •400ml. Pavlake za kuvanje •1 kašičica tucane paprike (proizvoljno) •3 Čenja belog luka •1 Kašičica senfa •So, biber Priprema: Svinjski file očistiti od žilica, iseći ga na komade oko 3cm. Pa svaki komad posoliti i pobiberiti sa obe strane. Zagrejati tiganja sa malo ulja na maksimum pa dodati šnicle. Pržiti 2-3 minuta, pa okrenuti na drugu stranu i dodati maslac. Prelivati kašikom meso, a s vremena na vreme tiganj protresti da se svuda ravnomerno zapeče, kad su šnicle dobile lepu zlatnu boju, izvaditi ih is tiganja pa staviti u neku posudu i prekriti ali folijom, ovde se šnicle još malo dopeku u svojim sokovima. U masnoću koja je ostala od mesa staviti sitno sečen crni luk, malo prodinstati (brzo omekani jer u masnoći maslac) pa dodati tucanu papriku, malo promešati pa dodati šampinjone, posoliti ih, pobiberiti, ostaviti da malo puste vodu, promešati pa dodati sitno sečen beli luk, nakon toga pavlaku za kuvanje i 1 kašičicu senfa pa ringlu smanjiti na minimum. Vratiti meso u tiganj i sok koji je ostao od mesa, promešati pa ostaviti da krčka dok se sos malo ne zgusne. Prijatno! #medaljoni #svinjskimedaljoni #svinjskifile #lungić #recept #sosodpecuraka #sampinjoni #recepti #kuvanje #gastro_gurmanija #fyp #viral ♬ Beethoven Moonlight Sonata 3rd Movement(883147) - BPProject

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.