Ne postoji osoba koja ne voli piletinu, a uz ove sastojke ćete je tamaniti: Recept za ukusan ručak za svaki dan
Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

recept

Ne postoji osoba koja ne voli piletinu, a uz ove sastojke ćete je tamaniti: Recept za ukusan ručak za svaki dan

Ručak koji se topi u ustima

Objavljeno:

Piletina sa paradajzom i feta sirom je prava mediteranska verzija ručka, a sprema se za manje od sat vremena.

Sastojci:

6 većih kriški slanine

700 g pilećeg filea

so po ukusu

biber po ukusu

2 kašike neslanog putera

4 čena belog luka, sitno iseckana

Cezar salata
foto: Printscreen/youtube/AninaKuhinjica

2 kašike paradajz paste

1 kašičica mešavine suvih začina

300 g čeri paradajza, ili običnog paradajza

40 ml suvog belog vina

60 g oceđenog seckanog sušenog paradajza

60 g pavlake za kuvanje

60 ml pilećeg bujona

150 g feta sira

40 g iseckanih maslina bez koštica

sveže seckani peršun

Cezar salata, Salata
foto: Profimedia

Recept za piletinu sa paradajzom i feta sirom u sosu od pavlake:

Za piletinu sa paradajzom i fetom, prvo u dubokom tiganju poređajte slaninu u jednom sloju. Pržite na srednjoj vatri, okrećući je, dok ne postane hrskava i ne porumeni, 8 do 10 minuta. Prebacite slaninu na tanjir. Ocedite sve osim 2 kašike masti od prženja. Vratite tiganj na srednju vatru. Začinite piletinu solju i biberom i pržite, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 5 do 7 minuta po strani. Izvadite je na drugi tanjir.

U istom tiganju na srednjoj vatri istopite puter. Pržite beli luk, mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte paradajz pastu i italijanske začine dok se dobro ne sjedine. Dodajte čeri paradajz i pržite, povremeno mešajući, dok paradajz ne usahne, oko 1 minut. Pojačajte toplotu na srednje jako, sipajte vino i pržite, povremeno mešajući, dok se tečnost ne smanji za pola, oko 3 minuta.

Umešajte sušeni paradajz, pavlaku za kuvanje i bujon i ostavite da provri. Smanjite toplotu na srednje nisku i vratite piletinu i sve nakupljene sokove u tiganj. Izmrvite fetu u tiganj, a zatim dodajte masline; začiniti solju i biberom. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se piletina ne skuva, još 5 do 7 minuta. Odozgo pospite peršunom. Rukama izmrvite slaninu. Ako volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i lagane pileće ćufte gotove za sat vremena.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.