SAMO OVO JE PRAVILNO URADITI PRE TUŠIRANJA PO OVOJ VRUĆINI: Dermatolog otkriva koja je najveća greška
Ilustracija, Foto: Profimedia

pažnja

SAMO OVO JE PRAVILNO URADITI PRE TUŠIRANJA PO OVOJ VRUĆINI: Dermatolog otkriva koja je najveća greška

Koliko tuširanja je zdravo i kakvu kupku da koristimo? Evo saveta stručnjaka

Objavljeno:

Koliko puta se istuširate u toku dana? Većina ljudi se tušira jednom dnevno, čime se uklanjaju znoj i nečistoće sa kože.

Međutim, ako se bavite fizičkim aktivnostima koje uzrokuju znojenje (kao što su vežbanje, sportovi, ili fizički rad), potrebno je tuširanje i nakon treninga kako bi se uklonili znoj i bakterije koje mogu izazvati neprijatan miris ili iritaciju kože.

Kad je jaka vrućina ili velika vlaga, a nekad i jedno i drugo, većina ima potrebu da se istušira više puta u toku dana. Ako je to slučaj, treba pratiti stanje kože i paziti da se isuši i ne dođe do iritacije. Da bi se ovo izbeglo, koristite samo mlaku vodu i blage sapune.

Tuširanje
foto: Profimedia

Dr Čarls Puza, specijalista dermatologije iz Njujorka, upozorava da nipošto ne treba koristiti rukavice za kupanje, ni one od lufe, a ni od veštačkih materijala.

"Ukoliko je potreban piling, upotrebite blagi kozmetički preparat formulisan upravo u tu svrhu i to pre kupanja. Zatim se istuširajte mlakom vodom, pa rukama nanesite sapun ili kupku. Ako se tuširate više puta dnevno, sapunom trljajte samo genitalije i one delove tela na kojima je izraženo znojenje - stopala, predeo ispod pazuha, između nogu, itd."

Dr Čarls upozorava da tuširanje ne treba dugo da traje, a na kraju je najbolje naneti mleko ili ulje za negu dok je koža još vlažna. Pročitajte i kako da sprečite preterano znojenje.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Lepa&Srećna/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.