OD OBIČNOG VENTILATORA NAPRAVITE KLIMA UREĐAJ: Sigurno ćete plaćati manji račun za struju
Ventilator, Foto: Profimedia

MORATE DA PROBATE

OD OBIČNOG VENTILATORA NAPRAVITE KLIMA UREĐAJ: Sigurno ćete plaćati manji račun za struju

Postoje 3 načina kako možete dodatno da povećate snagu ventilatora i učinite da što bolje ohladi vazduh u prostoriji

Objavljeno:

Ventilator deluje po principu da podstiče kretanje vazduha u prostoriji gde je smešten. Procenjuje se da koristi 90% manje energije od klima uređaja, ali i dalje može pružiti ugodan boravak u domu tokom leta uz znatno manje račune električne energije.

Evo pomoću kojih trikova se možete brže i bolje rashladiti uz ventilator.

Trik 1

Ovaj trik vam je možda već poznat od ranije i mnogi vole da ga koriste. Jednostavno postavite široku, plitku posudu ispred ventilatora i napunite je kockama leda, kako se kocke leda tope tako će ventilator omogućiti da se hladniji vazduh širi kroz prostoriji, a jednom kad se otope samo dodajte nove.

Ventilator, vrućina
foto: Profimedia

Trik 2

Postupite slično kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zamrznuli. Ova metoda je još bolja, jer se radi o velikim komadima leda koji će se topiti sporije od kockica.

Trik 3

Ovaj način ujedinjuje prethodna dva trika. Možete koristiti ili kockice leda ili smrznutu vodu u flašama. Umotajte jedno ili drugo ili oboje u peškir, zavežite dva kraja konopcem i postavite između dve stolice koje ćete postaviti ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati voda od otopljenog leda.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/SuperŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.