Najlaganija voćna torta koja se ne peče, gotova očas posla: Sočnu i kremastu fantaziju morate napraviti ovog leta
Voćna torta sa višnjama, Foto: Printscreen/Tik-Tok/recepti_bajms

SVAKI ZALOGAJ SE TOPI U USTIMA

Najlaganija voćna torta koja se ne peče, gotova očas posla: Sočnu i kremastu fantaziju morate napraviti ovog leta

Voćna poslastica od višanja koaj se ne peče pravi je spas az tople letnje dane kada nam se prijede nešto brzo i slatko

Objavljeno:
T M

Tokom letnjih meseci retko ko želi baš da dugo stoji za šporetom i priprema omiljene slatkiše, uključuje rernu i pecka kore za razne torte.

Zato smo pronašli savršen recept za brzu, laganu i voćnu tortu koja se ne peče, ne zahteva nikakvu profesionalnost u kuhinji, svakome uspe iz prve, a što je najbolje od svega - svaki zalogaj se topi u ustima.

Iako po receptu u poslasticu idu višnje, možete ih zameniti bilo kojim sezonskim voćem kojim želite, a takođe tu je i mesta eksperimentisanju što se tiče dekoracije.

Sastojci za kremastu tortu sa višnjama:

  • 650ml biljnog mleka
  • 250g posnih piškota ili tvrdog keksa
  • 5 kašika šećera
  • 200ml biljnog mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 150g posnog margarina
  • 70 g rendane bele čokolade
  • 100ml biljne slatke pavlake
  • 2 kašike gustina + 2 kašike vode
  • 3 kašike posnog mlevenog keksa
  • 250g višanja
  • 1 vanilin šećer

Priprema voćne torte:

U šerpu staviti 400 mililitra mleka i 5 kašika šećera, promešati i ostaviti na tihoj vatri da provri.

Potom uzeti drugu posudu i u nju pomešati 200ml mleka sa 2 kesice pudinga, lepo sjediniti i mešati dok se grudvice ne izgube. Dobijenu smesu dodajte u proverlo mleko u šerpi i mešati dok se ne skuva puding.

Dodajte žutu smesu u proverelo mleko
Dodajte žutu smesu u proverelo mlekofoto: Printscreen/Tik-Tok/recepti_bajms

Puding prekriti i ostaviti da se ohladi, pa u hladan dodati 150 grama putera i mutiti mikserom dok smesa ne postane glatka.

Umutite 100 ml slatke pavlake u čvrst šlag i dodati u fil od pudinga, pa nastaviti sa mućenjem.

U ohlađen žuti fil dodati umućeni šlag
U ohlađen žuti fil dodati umućeni šlagfoto: Printscreen/Tik-Tok/recepti_bajms

Dodajte 3 kašike keksa i promešajte varjačom.

U tiganj ili šerpu staviti 250 grama višanja, vanilin šećer i mešati na laganoj vatri dok se ne opuste, a aztim dodati 2 kašike gustina i 2 kašike vode i mešati dok se ne zgusne.

U malo toplog mleka, otprilike 50ml, ovlaš umakati keks ili piškote sa obe strane i ređati ih u kalup ili pleh - po dnu i ivicama.

na keks ili piškote staviti pola žutog fila, pola višanja
na keks ili piškote staviti pola žutog fila, pola višanjafoto: Printscreen/Tik-Tok/recepti_bajms

Preko piškota ili keksa stavite pola puding (vanila) fila, zatim pola višanja, 2-3 kašike mlevenog keksa, pa potom drugu polovinu žutog fila, ostatak višanja, i odozgo možete narendati 70 grama bele čokolade ili staviti drugu dekoraciju.

Ostavite tortu u frižider da se ohladi i uživajte u laganim voćnim zalogajima.

Laganu voćnu tortu sa višnjama možete dekorisati po želji
Laganu voćnu tortu sa višnjama možete dekorisati po željifoto: Printscreen/Tik-Tok/recepti_bajms

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(Espreso/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.