SVAKI ZALOGAJ SE TOPI U USTIMA
Najlaganija voćna torta koja se ne peče, gotova očas posla: Sočnu i kremastu fantaziju morate napraviti ovog leta
Voćna poslastica od višanja koaj se ne peče pravi je spas az tople letnje dane kada nam se prijede nešto brzo i slatko
Tokom letnjih meseci retko ko želi baš da dugo stoji za šporetom i priprema omiljene slatkiše, uključuje rernu i pecka kore za razne torte.
Zato smo pronašli savršen recept za brzu, laganu i voćnu tortu koja se ne peče, ne zahteva nikakvu profesionalnost u kuhinji, svakome uspe iz prve, a što je najbolje od svega - svaki zalogaj se topi u ustima.
Iako po receptu u poslasticu idu višnje, možete ih zameniti bilo kojim sezonskim voćem kojim želite, a takođe tu je i mesta eksperimentisanju što se tiče dekoracije.
Sastojci za kremastu tortu sa višnjama:
- 650ml biljnog mleka
- 250g posnih piškota ili tvrdog keksa
- 5 kašika šećera
- 200ml biljnog mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 150g posnog margarina
- 70 g rendane bele čokolade
- 100ml biljne slatke pavlake
- 2 kašike gustina + 2 kašike vode
- 3 kašike posnog mlevenog keksa
- 250g višanja
- 1 vanilin šećer
Priprema voćne torte:
U šerpu staviti 400 mililitra mleka i 5 kašika šećera, promešati i ostaviti na tihoj vatri da provri.
Potom uzeti drugu posudu i u nju pomešati 200ml mleka sa 2 kesice pudinga, lepo sjediniti i mešati dok se grudvice ne izgube. Dobijenu smesu dodajte u proverlo mleko u šerpi i mešati dok se ne skuva puding.
Puding prekriti i ostaviti da se ohladi, pa u hladan dodati 150 grama putera i mutiti mikserom dok smesa ne postane glatka.
Umutite 100 ml slatke pavlake u čvrst šlag i dodati u fil od pudinga, pa nastaviti sa mućenjem.
Dodajte 3 kašike keksa i promešajte varjačom.
U tiganj ili šerpu staviti 250 grama višanja, vanilin šećer i mešati na laganoj vatri dok se ne opuste, a aztim dodati 2 kašike gustina i 2 kašike vode i mešati dok se ne zgusne.
U malo toplog mleka, otprilike 50ml, ovlaš umakati keks ili piškote sa obe strane i ređati ih u kalup ili pleh - po dnu i ivicama.
Preko piškota ili keksa stavite pola puding (vanila) fila, zatim pola višanja, 2-3 kašike mlevenog keksa, pa potom drugu polovinu žutog fila, ostatak višanja, i odozgo možete narendati 70 grama bele čokolade ili staviti drugu dekoraciju.
Ostavite tortu u frižider da se ohladi i uživajte u laganim voćnim zalogajima.
Bonus video:
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!