Spolja hrskavo, a unutra mekano kao oblak: Savršeno jelo za ručak ili večeru kao iz restorana - oduševićete se
Pileći kroketi, Foto: Printscreen/youtube/Tiffin Box

SAVRŠENI!

Spolja hrskavo, a unutra mekano kao oblak: Savršeno jelo za ručak ili večeru kao iz restorana - oduševićete se

Pileći komadići su odlični i kada se umaču različite sosove, pa napravite neki po svom ukusu

Objavljeno: 17:44h

U ovom jelu, koje možete napraviti za ručak ili večeru, verovatno će najviše uživati mališani, ali ukoliko ih nemate u svojoj blizini, onda ih možete napraviti za vas i bliske prijatelje i maksimalno uživati u dobrom ukusu.

Recepti sa pilećim mesom često budu isti, međutim, ovo jelo od piletine je nešto što morate probati jer je ukus i izgled kao iz restorana.

Sastojci:

450 g pilećeg filea, isečenog na komade veličine zalogaja

130 g višenamenskog brašna

2 kašičice soli

1 kašičica crnog bibera

1 kašičica belog luka u prahu

2 velika jajeta, umućena

250 g prezle

ulje za prženje

Recept za pileće komadiće:

Za komadiće piletine kao iz restorana brze hrane prvo zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje i lagano namažite uljem. U plitkoj činiji pomešajte brašno, so, crni biber i beli luk u prahu. U drugu plitku činiju stavite razmućena jaja. U treću plitku činiju stavite prezle.

Svaki komad piletine prvo premažite mešavinom začinjenog brašna i otresite višak. Umočite pobrašnjenu piletinu u umućena jaja, pazeći da je potpuno obložena. Uvaljajte potom u prezle, lagano pritiskajući da se mrvice zalepe za komadiće.

Stavite premazane pileće komadiće na pripremljeni pleh. Lagano poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, okrećući na pola pečenja, dok ne postanu zlatno braon i hrskavi.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M./Stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.