SAVRŠENI!
Spolja hrskavo, a unutra mekano kao oblak: Savršeno jelo za ručak ili večeru kao iz restorana - oduševićete se
Pileći komadići su odlični i kada se umaču različite sosove, pa napravite neki po svom ukusu
U ovom jelu, koje možete napraviti za ručak ili večeru, verovatno će najviše uživati mališani, ali ukoliko ih nemate u svojoj blizini, onda ih možete napraviti za vas i bliske prijatelje i maksimalno uživati u dobrom ukusu.
Recepti sa pilećim mesom često budu isti, međutim, ovo jelo od piletine je nešto što morate probati jer je ukus i izgled kao iz restorana.
Sastojci:
450 g pilećeg filea, isečenog na komade veličine zalogaja
130 g višenamenskog brašna
2 kašičice soli
1 kašičica crnog bibera
1 kašičica belog luka u prahu
2 velika jajeta, umućena
250 g prezle
ulje za prženje
Recept za pileće komadiće:
Za komadiće piletine kao iz restorana brze hrane prvo zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje i lagano namažite uljem. U plitkoj činiji pomešajte brašno, so, crni biber i beli luk u prahu. U drugu plitku činiju stavite razmućena jaja. U treću plitku činiju stavite prezle.
Svaki komad piletine prvo premažite mešavinom začinjenog brašna i otresite višak. Umočite pobrašnjenu piletinu u umućena jaja, pazeći da je potpuno obložena. Uvaljajte potom u prezle, lagano pritiskajući da se mrvice zalepe za komadiće.
Stavite premazane pileće komadiće na pripremljeni pleh. Lagano poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, okrećući na pola pečenja, dok ne postanu zlatno braon i hrskavi.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Stvarukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!