recept
KANOLE SA LUMUNOM ITALIJANSKI DESERT KOJI IZUVA: Savršena kombinacija maskarpone sira i limuna daje neodoljivi ukus
Neodoljivi krem od limuna sa maskarponeom oduševiće i one koji ne vole slatko
Recept za najbolje italijanske kanole, ukusne i sveže, oduševićete se.
Potrebno je:
- Za kanole
- 250 g glatkog brašna
- 15 g šećera
- 1 limun šećer
- prstohvat soli
- 25 g omekšalog maslaca
- 1 jaje
- 35 ml limunovog soka
- 35 ml vode
- 500 ml ulja za prženje
Za fil:
- 500 g mascarpone sira
- 100 g vanilinog šećera
- 2 limun šećera
- 200 ml slatke pavlake
Napomena:
Od navedene količine dobićete 20 do 25 kanola
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećere i omekšali maslac. Dodajte jaje, vodu i limunov sok pa zamesite glatko testo. Zatim ga zamotajte u plastičnu foliju pa ostavite 1 sat da se hladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo vrlo tanko, na debljinu 1mm. Izrežite krugove 6-7cm.
Pomoću aluminijumske folije ili valjka napravite oblik kanola, pa oko njega obmotajte krug od testa. Pomoću vode dobro zalepite krajeve. Premesite ostatak testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje u tiganju, pa smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite kanole 3-4 minuta, uz često okretanje. Izvadite ih pažljivo iz ulja pa ocedite na ubrusu.
Onda ostavite da se prohlade. Pažljivo izvucite valjak. U jednoj posudi mikserom umutite šećere, da dobijete fil. Dodajte čvrsto umućen šlag pa sve umiksajte. Punite kanole sa maskarpone filom, pa služite.
Bonus video:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!