recept
OVO JE BILO OMILJENO JELO DRAGANA NIKOLIĆA, MNOGI GA NAZIVAJU SIROTINJSKIM: Evo kako se sprema čuveni specijalitet
Sigurno ste nekada jeli ovako pripremljeni krompir, ali niste znali da ga obožava i Dragan Nikolić
Znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.
Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu.
Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru.
Ako želite možete dodati i neki sir, kao i malo peršuna.
Sastojci:
- 3 krompira
- malo kajmaka
- 6 šnita slanine
Priprema:
Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo.
Bonus video:
(Espreso / Informer / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!