OVO JE BILO OMILJENO JELO DRAGANA NIKOLIĆA, MNOGI GA NAZIVAJU SIROTINJSKIM: Evo kako se sprema čuveni specijalitet
Koje je omiljeno jelo Dragana Nikolića?, Foto: Dragan Kadić

recept

OVO JE BILO OMILJENO JELO DRAGANA NIKOLIĆA, MNOGI GA NAZIVAJU SIROTINJSKIM: Evo kako se sprema čuveni specijalitet

Sigurno ste nekada jeli ovako pripremljeni krompir, ali niste znali da ga obožava i Dragan Nikolić

Objavljeno:

Znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu.

Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru.

Krompir sa slaninom
Krompir sa slaninomfoto: Printscreen/Youtube/domaceiukusno

Ako želite možete dodati i neki sir, kao i malo peršuna.

Sastojci:

  • 3 krompira
  • malo kajmaka
  • 6 šnita slanine

Priprema:

Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo.

Bonus video:

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso / Informer / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.