odlična stvar
Sardinijska pita je idealna za doručak: Italijani je jedu u neograničenim količinama, pravi se sa paradajzom!
Ova pita se jednostavno priprema, a tipična je po tope što se pravi sa zrelim paradajzom.
Sastojci:
600 g zrelog paradajza
2 kašike ulja (plus više za tiganj)
1 luk
1 čen belog luka
Nekoliko listova bosiljka
350 g brašna
7 g kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica origana
1/2 kašičice šećera
Recept za sardinijsku pitu sa paradajzom:
Za pitu sa paradajzom, prvo isecite luk i beli luk i stavite ih u veliku činiju. Isecite paradajz na male komade i sakupite vodu od paradajza odvojeno u malu posudu. Dodajte paradajz u činiju i dodajte seckani bosiljak, origano, so, ulje i brašno.
U paradajz vodu izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte. Dodajte kvasac i sve umesite rukama, dobićete veoma lepljivo testo. Stavite celofan i ostavite da se diže najmanje 2 sata. Nauljite pleh, lopaticom rasporedite testo, pokapajte uljem i pecite na 190 stepeni od 45 do 50 minuta.
Pita sa paradajzom je vrlo sočna, a ako volite da isprobavate razne pite, možda ćete želeti da napravite i pitu sa pire krompirom, šunkom i sirom.
Bonus video:
(Espreso / J.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!