Najmedenije medeno srce po bakinom receptu: Omiljen kolač se topi u ustima - božanstven ukus za svaku priliku
Kolač medeno srce, Foto: Privatna arhiva

nema boljeg

Najmedenije medeno srce po bakinom receptu: Omiljen kolač se topi u ustima - božanstven ukus za svaku priliku

Bakin recept za najslađe medeno srce koje ste ikada probali

Objavljeno:

Kad god vam se prijede slatko, ili vam je potrebna ideja za neko slavlje - uvek možete napraviti neodoljv kolač medeno srce.

Baka nam je podelila njen recept za najbolju varijantu ove poslastice:

Potrebno je:

200 ml. kisele vode

šolja brašna od 200 gr.

1 kašičica cimeta

200 gr čokolade posne

1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog

1 prašak za pecivo

50 ml ulja

100 gr seckanih oraha

100 gr suvog groždja

Priprema:

U činiju sipati vodu dodati ulje, 2-3 kašika džema pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo cimet seckane orahe i suvo groždje. Sve dobro izjednačiti.

Medeno srce
foto: Privatna arhiva

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.

Medeno srce
foto: Privatna arhiva

Izvaditi kolač pa ga preliti sa čokoladom i džemom sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 min.

Medeno srce
foto: Privatna arhiva

Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti pa seći.Mi nismo mogli da čekamo sekli smo toblog ukus je savršen sladokusci navalite... predobar.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.