nema boljeg
Najmedenije medeno srce po bakinom receptu: Omiljen kolač se topi u ustima - božanstven ukus za svaku priliku
Bakin recept za najslađe medeno srce koje ste ikada probali
Kad god vam se prijede slatko, ili vam je potrebna ideja za neko slavlje - uvek možete napraviti neodoljv kolač medeno srce.
Baka nam je podelila njen recept za najbolju varijantu ove poslastice:
Potrebno je:
200 ml. kisele vode
šolja brašna od 200 gr.
1 kašičica cimeta
200 gr čokolade posne
1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
100 gr seckanih oraha
100 gr suvog groždja
Priprema:
U činiju sipati vodu dodati ulje, 2-3 kašika džema pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo cimet seckane orahe i suvo groždje. Sve dobro izjednačiti.
Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.
Izvaditi kolač pa ga preliti sa čokoladom i džemom sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 min.
Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti pa seći.Mi nismo mogli da čekamo sekli smo toblog ukus je savršen sladokusci navalite... predobar.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!