VIDEO
DŽEM OD KAJSIJA PO STAROM BAKINOM RECEPTU: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera, idealan za doručak i palačinke
Džem od kajsija bez konzervasa pasterizacije i šećera. Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja.
Domaći džem od kajsija po bakinom starom receptu, kida koliko je dobar, oduševićete se.
Potrebno je:
- 5 kgr kajsija
- 2-3 vanilin šećera
Priprema:
Kajsije dobro oprati i očistiti, izvaditi koščice. Staviti u šerpu pa na tihu vatru da provri na tihoj vatri. Rernu uključiti na 230 stepeni C pa kad se ugreje staviti šerpu u rernu. Kuvati uz povremeno mešanje oko 2,5-3 sata da se zgusne.
Po želji može se izblendati ili ostaviti da ostavene po neki komadić i dodati 2-3 vanilin šećera. Plastične tegle dobro oprati pa kad se prohladi sipati u tegle ne do vrha ostaviti 2 cm i zatvoriti.
Ostaviti da se ohladi pa spakovati u zamrzivač. Pri otvaranju tegle držati u frižideru do upotrebe
Napomena:
U džem se može staviti šećer po želji, ja kuvam bez đećera ali kajsije moraju biti baš gnile i slatke.
Bonus video:
(Espreso / I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!