recept
PILEĆI PAPRIKAŠ SA DODATKOM KUKURUZA I BELOG LUKA: Savršeno ukusno jelo za ručak, obožavaćete ga
Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta
Ovakav pileći paprikaš do sada niste probali. Belo meso se prvo isprži, a kukuruz i beli pasulj možete da kupite gotove u konzervi.
Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
1,5 crvena paprika
400 ml vode
300 g belogpasulja
2 luka
3 čena belog luka
300 g kukuruza
500 g pelata
1 kašičica mlevene crvene paprike
1,5 kašičica mešavine suvog začina
Ulje
So i biber po ukusu
Recept za pileći paprikaš sa kukuruzom i pasuljem:
Za pileći paprikaš nasecite belo meso na kockice i začinite mešavinom suvih začina i ispržite. Kada ispržite belo meso, ostavite ga po strani, pa u istom tiganju ispržite naseckani luk i papriku. Nakon toga ubacite kukurz, beli luk, beli pasulj i mlevenu crvenu papriku.
Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta.Pileći paprikaš sa kukuruzom i belim pasuljem je meksička verzija, pa možete da ga servirate uz kukurzni čips ili tortilje.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!