ukusno
DOMAĆICA DRAGICA IMA ODLIČAN RECEPT ZA POSNE KROFNE: Domaća poslastica koja će vas zasladiti tokom posta
Petrovski post je u toku, što znači da izvlačimo iz rukava one dobre, oprobane posne recepte
A ako vam se prijelo slatko, imamo rešenje. Naime, Dragica Marković, koja vodi sjajan profil, putem kog promoviše srpsko selo i sve njegove kvalitete podelila je neodoljiv recept.
Evo kako se prave domaće posne krofne!
Recept za posne krofne
Potrebno je:
- voda 400 ml
- ulje 5 kašika
- šećer 3 kašike
- kvasac 1 kockica
- kora 1 limuna
- brašno 650 g
Kako pripremiti:
U vodu dodati kvasac, šećer, ulje i rendanu koru od jednog limuna. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Ponovo premesiti i ostaviti da nadođe još 15 minuta. Izvaditi iz vanglice testo i premesiti ostaviti da stanu jedno 10 minuta.
Rastanjiti testo na 1 cm vaditi časom krofne. Prekriti krpom i ostaviti da fino nadođu. Pržiti u vrelom ulju i uvaljati u prah šećer sa vanil šećerom.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!