OVO JELO JE TOLIKO DOBRO DA ĆETE GA SPREMATI CELOG LETA: Musaka sa POVRĆEM i SIROM koja se topi u ustima
Musaka sa povrćem i sirom, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

recept

OVO JELO JE TOLIKO DOBRO DA ĆETE GA SPREMATI CELOG LETA: Musaka sa POVRĆEM i SIROM koja se topi u ustima

Pravi se lako, ukus je savršen, a cela porodica je voli

Objavljeno:

Recept za musaku od povrća i sira je sve što vam treba kada je reč o laganim letnjim obrocima.

Recept za musaku od povrća i sira

Potrebno je:

- plavi patlidžan 300 g

- tikvice 300 g

Musaka sa paprikama
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

- paradajz 300 g

- zreli sir 350 g

- jaja 3 komada

- kisela pavlaka 1 čaša

- so 1 kašičica

- suvi biljni začin po ukusu

Kako pripremiti:

Plavi patlidžan i tikvice operite, odstranite im drške i zajedno sa korom narežite na krugove ili tanje uzdužne komade, posolite u činiji i ostavite sat vremena da malo otpusti tečnost. Paradajz isecite na krugove.

Tepsiju podmažite, pa ređajte prvo plavi patlidžan, prelijte uljem, onda paradajz, preko tikvice, pa prekrite kriškama sira. Ponovite dok ima materijala i završite tikvicama koje prelijete preostalim uljem.

Prekrite folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju i prelijte umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratite u rernu još malo da se zapeče.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.