ideja za ručak
JEFTIN LETNJI RUČAK, SPREMAN DOK KAŽETE KEKS: Nema dežuranja pored šporeta, ovi čamčići bez mesa su san snova
Recept za čamčiće bez mesa koji uspeva i onima bez iskustva u kuhinji
S obzirom da su vreli dani uveliko počeli, sve manje imamo želju da dežuramo pored šporeta i tako gubimo vreme koje bi mogli da provedemo opuštajući se. A ima toliko sjajnih recepata koji se prave očas posla, pa zašto bi tako nešto radili sebi?
Danas vam predstavljamo jedan pravi letnji ručak, koji pored brze pripreme i ne košta puno.
Radi se o čamčićima od patlidžana sa jajima, koji su toliko ukusni da čim ih jednom probate zaboravićete na teška jela sa mesom i komplikovanim i dugim spremanjem.
Sastojci:
2 patlidžana
1 paprika
2 paradajza
3 čena belog luka
1 kašika paradajz pelata
4 jaja
100 g kačkavalja
so, biber, origano
maslinovo ulje
Priprema
Patlidžane oprati, pa preseći na pola i izdubiti. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckati i staviti u posudu. Unutršnjost patlidžana namazati maslinovim uljem.
U tiganj staviti unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodatai papriku iseckanu na kockice. Postupak ponoviti i sa paradajzom i sa belim lukom, dodati i paradajz pelat. Sve dodati u tiganj i pržiti dok lepo ne omekani.
Dok se to prži izrendajte kačkavalj, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom. Nemojte preterivati jer treba da vam stane i jaje odozgo.
Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Staviti u rernu na 15 minuta da se zapeče. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!