STARAMAJKE IZ BOSNE SU JAJUŠOM HRANILE NAJMILIJE ZA DORUČAK: Miris i ukus vraćaju u neka davna vremena (RECEPT)
Recept za pitu jajušu, Foto: Printscreen/Youtube/Danica Gelemanovic

SJAJNO

STARAMAJKE IZ BOSNE SU JAJUŠOM HRANILE NAJMILIJE ZA DORUČAK: Miris i ukus vraćaju u neka davna vremena (RECEPT)

Da li ste nekada probali jajušu?

Objavljeno: 15:30h

Ako vam nedostaju mirisi i ukusi koji će vas vratiti i podsetiti na neke stare dane, na pravom ste mestu - pred vama je recept za nepravedno zaboravljeni specijalitet zvan jajuša.

Ukoliko je nekim slučajem vaša baka poreklom iz Bosne, onda sigurno znate o čemu pričamo, bile su neizostavne za doručak.

Samo povedite računa da ovo neverovatno jelo smažete u roku od dva dana, s obzirom na sastojke koji idu u njega. Ukoliko vam "pretekne", uvek možete da je zamrznete.

Sastojci:

500 grama kora

700 mililitara mleka

500 grama kravljeg sira

80 mililitara ulja

6 jaja

so

3 velike kašike pavlake

Priprema

Sve sastojke po redu, osim kora, umutiti žicom za mućenje jaja. So dodati po želji. Kad se smesa napravi, na svaki list kore staviti jednu i po kutlaču smese pa je kašikom rasporedite po čitavom listu, tj. da je bude na svakom delu.

Ako je tepsija uža ređati po pola lista. Ne bi trebalo da bude mesta na kori gde nema smese. Peći na 180 stepeni, negde oko jednoga časa. Kad bude gotova izvadite je, zatim malo poprskajte vodom i pokrijte čistom krpom. Na kraju isecite na kocke.

Posluživanje

Najbolje je da je pečete u što dubljoj tepsiji. Ne brinite ako u rerni puno naraste, to je normalno - izduvaće se kada je izvadite. Možete je zalediti isečenu, pa izvaditi po potrebi, samo je zagrejte u mikrotalasnoj.

Kako se pravi još jedna varijanta ovog specijaliteta možete pogledate na snimku ispod.

Bonus video:

11:16

MAJKA PRETUČENOG DEČAKA ZA KURIR TV: Niko od roditelja nije pozvao da pita kako je mom sinu i meni TI LJUDI ZA MENE NEMAJU OBRAZA

(Espreso/Coolinarika/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.