preukusno
NAJUKUSNIJI GULAŠ OD LISIČARKI - SAVRŠEN ZA PETROVDANSKI POST: Sprema se brzo i lako, još ako ih sami naberete...
Idealan i prost recept za gulaš od lisičarki - korak po korak
Polako se bliži početak Petrovdanskog posta, pa će se svakodnevna trpeza za one koji ga poštuju promeniti.
Odricanje od namirnica životinjskog porekla ne znači da morate i da se odreknete fenomenalnih ukusa. Šta više, pravo je vreme i da uvedete nešto novo.
Uvek sjajan izbor je gulaš sa pečurkama, a danas vam predstavljamo onaj čiji su glavni sastojak lisičarke.
Toliko je ukusan da će vam verovatno postati deo trpeze i kada nije vreme posta.
Pored ukusa, sjajna stvar je i to što se kuva znatno kraće od gulaša sa mesom. Na sve to je i veoma zasitan.
Sastojci:
800 g lisičarki
3 crna luka
3 čena belog luka
1/2 veze peršuna
500 ml belog vina
100 ml pavlake za kuvanje (posna)
1/2 kašičice majarona
1/2 kašičice bosiljka
1/2 kašičice timijan
1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema
- Pečurke lepo operite i isecite.
- U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk.
- Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun.
- Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta.
- Zatim dodajte ostale začine i promešajte.Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje.
- Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).
Lisičarke takođe možete i sami nabrati, ukoliko imate sreće da se nađete na mestu gde rastu. Kako to izgleda, pogledajte u snimku ispod.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!