DOKTOR UPOZORIO DA OVO NIKAD NE RADITE SA ODEĆOM U HOTELSKOJ SOBI: Kad vidite šta se desi, SMUČIĆE VAM SE ŽIVOT
Doktor o stenicama, Foto: Printscreen/tiktok/drjaysonisfresh

pažnja

DOKTOR UPOZORIO DA OVO NIKAD NE RADITE SA ODEĆOM U HOTELSKOJ SOBI: Kad vidite šta se desi, SMUČIĆE VAM SE ŽIVOT

Dr Džejson Sing je nedavno pitao svoje pratioce na TikToku da li raspakuju stvari kada stignu u hotel.

Objavljeno:

Doktor koji je popularan na društvenoj mreži TikTok upozorio je ljude da se drže dalje od jednog mesta u hotelskoj sobi koje može biti puno stenica. Dr Džejson Sing je nedavno pitao svoje pratioce na TikToku da li raspakuju stvari kada stignu u hotel.

Ne stavljajte odeću u komode

@drjaysonisfresh

Do you completely unpack clothes into dressers?

♬ original sound - Dr. Jason Singh

„Hotelske komode, posebno one od drveta ili sa spojevima i pukotinama, predstavljaju rizik od zaraze stenicama“, rekao je i dodao da se retko čiste. Naime, američko istraživanje Nacionalnog udruženja za kontrolu štetočina pokazalo je da je neverovatnih 68 odsto hotela i motela sklono pojavi stenica. Zabeleženo je čak njihovo povećanje od 278 odsto u poslednje dve godine. Umesto fioka, doktor predlaže da se odeća okači u ormane ili jednostavno da se drži sve vreme u koferu.

Stenice
foto: Thibaut Durand / AFP / Profimedia

Kako da proverite da li ima stenica

„Razgovor sa kolegama u javnom zdravstvu i kontroli štetočina podigao je svest o tome da stenice rastu na mestima, kao što su komoda, uzglavlja, pa čak i električne utičnice ili ramovi za slike u hotelskim sobama“, rekao je on. Doktor je takođe savetovao brz način da izvučete stenice iz skrovišta, odnosno da proverite ima li ih u hotelu u kome ste odseli. „Možete da koristite fen za kosu na najvišoj temperaturi da biste duvali vruć vazduh duž šavova dušeka i u pukotine. Toplota će naterati stenice da izađu, pa ćete ih lakše uočiti“, dodao je on.

03:10

OGROMAN BAZEN, 200 LUX SOBA, DOSAD NEVIĐENA FASADA: Sve pršti od luksuza, pogledajte kako će izgledati novi hotel Jugoslavija

(Espreso/najžena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.