OVAJ POZNATI SRBIN JE TEČA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ne zna se koji je VEĆA ZVEZDA u sportu, jedan drugom se KLANJAJU
Novak Đoković, Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

PAŽNJA

OVAJ POZNATI SRBIN JE TEČA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ne zna se koji je VEĆA ZVEZDA u sportu, jedan drugom se KLANJAJU

Dijana Đoković ima rođenu sestru Sandru, sa kojom je bila i ostala bliska. Iako je Sandra nešto mlađa, fascinantno je koliko liče.

Objavljeno: 10:54h

Novak Đoković retko govori o svojim članovima šire porodice, ali jednom prilikom se obratio teči, slavnom sportisti.

Uz njegovo ime često se pominju supruga Jelena i deca, roditelji Srđan i Dijana, braća i njihove izabranice...

Sa druge strane, retko se govori o članovima porodice s majčine strane. No, to nikako ne znači da su Noletu manje važni.

Dijana Đoković ima rođenu sestru Sandru, sa kojom je bila i ostala bliska. Iako je Sandra nešto mlađa, fascinantno je koliko liče.

"Mama je bila medicinska sestra, a tata farmaceut, što se očekivalo i od mene. Vaspitavana sam u duhu vojničke discipline, znao se red i to sam pokušavala da prenesem na svoju decu", otkrila je jednom prilikom Dijana detalje iz perioda svog odrastanja.

Nju je zanimao sport, dok je Sandra ispunila očev san i završila farmaciju. Za Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, mnogi će reći da je rođen sa pobedničkim mentalitetom. Ipak, nema sumnje da je na njegov sportski duh uticalo i porodično okruženje.

Zoran Terzić
foto: Starsport©

Malo je poznato da je Zoran Terzić, nekada selektor ženske odbojkaške reprezentacije, danas ministar sporta, Novakov teča. Naime, Dijanina rođena sestra udata je za čoveka koji je, baš kao i Novak, podvizima na sportskim terenima bezbroj puta obradovao Srbiju.

Reklo bi se da postoji prećutni sporazum da se u javnosti ne priča o familijarnim vezama, i svi se toga pridržavaju. Novak Đoković se tek jednom diretkno obratio Zoranu Terziću, povodom dvadeset godina uspešne trenerske karijere.

"Dragi Zorane, čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog puta. Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ga ne spominjem. Zato ću ti se profesionalno obratiti i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte.

"Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji i regionu u istoriji, i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi", poručio je svojevremeno Novak Đoković čoveku kog beskrajno poštuje.

04:56

NOVAK JE 2018. ISPAO IZ TOP 20 ZBOG OPERACIJE, PA SE VRATIO JAČI Analitičar: Do kraja godine brani 4.200 poena, ne OTPISUJTE GA

(Espreso/ Lepa i srećna/Story/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.