recept
AKO VOLITE STARINSKI KOLAČ SA TREŠNJAMA OVO MORATE DA PROBATE: Ubacite ova 2 SASTOJKA i dobiće još bolju AROMU
Sezona jednog od omiljenog prolećnog voća je uveliko u toku. A najbolji način da se iskoriste trešnje je da se napravi kolač
Nema ko ne voli dobro poznati klasik - bakin domaćinski kolač sa trešnjama. Međutim, i ova poslastica je dobila neku svoju moderniju verziju, koju ćete sigurno više puta ovih dana praviti.
Čokoladni kolač s trešnjama i sirom
Potrebno je:
Za biskvit: 150 g šećera, 200 g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo, 150 ml ulja, 3 jaja, 50 ml mleka, 50 g kakaa, 80 g mlečne ili tamne čokolade po izboru, grubo naseckane
Za fil od sira: 250 g krem sira, 100 g šećera, 2 jaja, 2 kašike oštrog brašna
Plus: trešnje ( ili višnje), otopljena čokolada
Priprema:
Rernu zagrejete na 180 stepeni. Mikserom umutite šećer, jaja i mleko. Suve sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i kakao takođe pomešajte, pa ih dodajte razrađenim mokrim sastojcima, pa miksajte pet minuta. Na kraju ručno umešajte seckanu čokoladu.
Pripremite fil od sira. Sve sastojke spojite i pomoću miksera napravite homogenu smesu. Po želji dodajte ili oduzmite šećer. Na dno posude obložene papirom za pečenje izlijte tamnu smesu. Preko tamne smese odmah izlijte fil od sira, ponovno tamnu smesu, pa ponovno fil od sira i završite tamnom smesom. Dodajte trešnje po želji. Pecite oko 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!