topi se u ustima
DESERT KOJI GREJE SRCE I DUŠU, OMILJENI MEĐU SRBIMA: Napravite najukusniji brauni do sada (RECEPT)
Kolač se, pak peče u rerni oko 25 minuta
Brauni je tradicionalni i popularni američki desert. Reč je o čokoladnim kockama koje imaju mekanu, pomalo gnjecavu teksturu, a koja se podjednako dobro uklapaju s toplim kremama i ledenim sladoledom. Mi vam donosimo recept za najbržu verziju braunija, a koji se služi s bogatom kakao kremom.
Ako imate pri ruci mikser, smesu za brauni ćete napraviti za manje od 10 minuta. Kolač se, pak peče u rerni oko 25 minuta.
Sastojci za kolač:
400 g šećera
240 g brašna
230 g maslaca
50 g nezaslađenog kakao praha
4 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
Sastojci za glazuru:
330 g šećera u prahu
65 ml mleka
60 g maslaca
25 g nezaslađenog kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
Napravite smesu za kolač: pomešajte rastopljeni maslac i kakao prah u posudi s električnim mikserom.
Dodajte beli šećer, brašno, jaja i ekstrakt vanile.
Miksajte sve zajedno dok se sastojci ne sjedine.
Zatim, prebacite smesu u namašćeni pravougaoni lim za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 Celzijusa oko 25 minuta da se peče.
Napravite glazuru: mikserom umutite kremu od šećera u prahu, maslaca, mleka, kakao praha i ekstrakta vanile.
Premažite glazuru preko toplog, ali ne i vrućeg kolača.
Poslužite brauni odmah, a ukoliko vam ostane kolača, ostatak ostavite u kutiju s poklopcem i čuvajte u frižideru.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!