tope se u u stima
ZA OVIM KOLAČIĆIMA POLUDELA JE CELA SRBIJA: Sve domaćice traže recept, napravite POPSE SA BELOM ČOKOLADOM
Domaći popsi su poslastica koja će da bude zvezda trpeze, ubacuju se u otopljenu belu čokoladu i ukrašavaju mrvicama u boji
Kejk popsi ili kolačići na štapićima koji liče na lizalice su vrlo popularni, naročito za proslave. Prelivaju se belom čokoladom, mada po želji možete da ih prelijete i crnom ili mlečnom, ili da u belu dodate boju za hranu. Ako volite ovakve kolače, možda ćete želeti da probate i popse sa keksom i čokoladom. Evo i kako se prave domaći popsi sa glazurom od bele čokolade!
Sastojci:
125 g putera, omekšanog
200 g šećera
3 velika jajeta, sobne temperature
2 kašičice ekstrakt vanile
240 g višenamenskog brašna
1 1/2 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
130 ml mleka
Za glazuru:
12 kašika nesoljenog putera, omekšanog
345 g šećera u prahu
3 kašike milerama
1 kašičica ekstrakta vanile
Prstohvat soli
600 g bele čokolade
5 kašika kokosovog ulja
Šarene ili mrvice po želji, za ukrašavanje
63 štapića za lizalice
Recept za domaće popsi sa glazurom od bele čokolade:
Zagrejte rernu na 180° i podmažite pleh za pečenje. U velikoj posudi, mikserom umutite puter i šećer na srednjoj brzini dok ne postanu lagani i pahuljasti, 3 do 4 minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, mutite da se sjedine nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilu i umutite dok se ne sjedine. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so dok se ne sjedine. Dodajte polovinu suvih sastojaka u mešavinu jaja i umutite dok se ne sjedine. Dodajte mleko i opet sve umutite. Na kraju ubacite i preostale suve sastojke i promešajte. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite kolač, 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohladi.
U velikoj posudi, mikserom na srednjoj i visokoj brzini, umutite puter dok ne postane paperjast. Dodajte šećeru prahu i mutite, pa ubacite mileram, ekstrakt vanile i so i umutiti dok se sve ne sjedini. Ohlađen kolač izmrvite rukama u ovu smesu i mešajte dok se ne sjedini. Formirajte mešavinu u kuglice veličine kašike. Poređajte u pleh i stavite u frižider da se stegne, oko 1 sat. Čokoladu i kokosovo ulje otopite i izmešajte. Umočite vrh štapića za lizalicu u otopljenu čokoladu, a potom svaki štapić ubacite u ohlađenu kuglicu. Umočite svaku kuglicu u otopljenu čokoladu, otresite višak. Ukrasite mrvicama. Rasporedite kockice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u frižider dok se ne stvrdne, oko 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!