ZA OVIM KOLAČIĆIMA POLUDELA JE CELA SRBIJA: Sve domaćice traže recept, napravite POPSE SA BELOM ČOKOLADOM
Popsi, Foto: Printscreen Youtube/Cook Bake Decorate

tope se u u stima

ZA OVIM KOLAČIĆIMA POLUDELA JE CELA SRBIJA: Sve domaćice traže recept, napravite POPSE SA BELOM ČOKOLADOM

Domaći popsi su poslastica koja će da bude zvezda trpeze, ubacuju se u otopljenu belu čokoladu i ukrašavaju mrvicama u boji

Objavljeno:

Kejk popsi ili kolačići na štapićima koji liče na lizalice su vrlo popularni, naročito za proslave. Prelivaju se belom čokoladom, mada po želji možete da ih prelijete i crnom ili mlečnom, ili da u belu dodate boju za hranu. Ako volite ovakve kolače, možda ćete želeti da probate i popse sa keksom i čokoladom. Evo i kako se prave domaći popsi sa glazurom od bele čokolade!

Sastojci:

125 g putera, omekšanog

200 g šećera

3 velika jajeta, sobne temperature

2 kašičice ekstrakt vanile

240 g višenamenskog brašna

1 1/2 kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli

130 ml mleka

Popsi
foto: Printscreen YouTube/Ljubina kuhinjica

Za glazuru:

12 kašika nesoljenog putera, omekšanog

345 g šećera u prahu

3 kašike milerama

1 kašičica ekstrakta vanile

Prstohvat soli

600 g bele čokolade

5 kašika kokosovog ulja

Šarene ili mrvice po želji, za ukrašavanje

63 štapića za lizalice

Recept za domaće popsi sa glazurom od bele čokolade:

Zagrejte rernu na 180° i podmažite pleh za pečenje. U velikoj posudi, mikserom umutite puter i šećer na srednjoj brzini dok ne postanu lagani i pahuljasti, 3 do 4 minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, mutite da se sjedine nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilu i umutite dok se ne sjedine. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so dok se ne sjedine. Dodajte polovinu suvih sastojaka u mešavinu jaja i umutite dok se ne sjedine. Dodajte mleko i opet sve umutite. Na kraju ubacite i preostale suve sastojke i promešajte. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite kolač, 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohladi.

U velikoj posudi, mikserom na srednjoj i visokoj brzini, umutite puter dok ne postane paperjast. Dodajte šećeru prahu i mutite, pa ubacite mileram, ekstrakt vanile i so i umutiti dok se sve ne sjedini. Ohlađen kolač izmrvite rukama u ovu smesu i mešajte dok se ne sjedini. Formirajte mešavinu u kuglice veličine kašike. Poređajte u pleh i stavite u frižider da se stegne, oko 1 sat. Čokoladu i kokosovo ulje otopite i izmešajte. Umočite vrh štapića za lizalicu u otopljenu čokoladu, a potom svaki štapić ubacite u ohlađenu kuglicu. Umočite svaku kuglicu u otopljenu čokoladu, otresite višak. Ukrasite mrvicama. Rasporedite kockice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u frižider dok se ne stvrdne, oko 15 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.