topi se u ustima
RECEPT DŽEJMIJA OLIVERA ZA NAJUKUSNIJI BRAUNI SA TREŠNJAMA: Iskoristite SEZONSKO VOĆE i spremite ukusnu POSLASTICU
Kombinacija čokolade, trešanja i sladoleda idealna je za sve sladokusce
Sezona trešanja je savršena prilika da neometano uživate u ovoj slatkoj poslastici koja kombinuje bogate ukuse čokolade, osvežavajuće trešnje i kremasti sladoled. Pripremili smo za vas sjajan recept koji potpisuje čuveni Džejmi Oliver, koji jeotvorio svoj restoran u Beogradu. Ovaj recept za sočne kolače sa trešnjama je jednostavan za pripremu, a rezultat će vas oduševiti.
Kolači s trešnjama su idealan desert za sve prilike – bilo da želite da impresionirate goste na večeri ili da uživate u mirnom popodnevu uz omiljeni film. Kombinacija tamne čokolade i svežih trešanja stvara bogat i ukusan desert koji će zadovoljiti sve sladokusce.
Uz ovaj recept, najviše vremena će vam oduzeti čišćenje trešanja, ali nakon što pripremite ove kolače, poslužite ih sa kuglicom sladoleda od vanile ili šlagom za potpuni užitak.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
130 g putera
150 g crne čokolade (70% kakaoa)
60 g trešanja
60 g oraha
150 g šećera
60 g kakao praha
75 g brašna
1 kesica praška za pecivo
3 jaja
šlag i sladoled za serviranje
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C i obložite kalup pek-papirom.
2. Otopite puter i čokoladu u posudi iznad lonca sa ključalom vodom.
3. Iseckajte višnje i orahe, pa dodajte otopljenu čokoladu (višnjama odstranite koštice).
4. U drugoj posudi pomešajte šećer, kakao prah, brašno i prašak za pecivo.
5. Spojite suve sastojke sa čokoladnom smesom i dobro izmešajte.
6. Umutite jaja i dodajte ih u smesu.
7. Sipajte smesu u kalup i pecite u već zagrejanoj rerni 15-20 minuta.
8. Ohladite pre sečenja i poslužite sa šlagom ili kuglicom sladoleda.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!