ukusno
OVAKO SPREMLJENU BORANIJU NIKO NEĆE ODBITI: Dalmatinski recept obara sa nogu, možete je jesti samu ili kao prilog
Najbolje je da koristite mladu boraniju
Napravite boraniju koju će svi voleti. Iako se ovo jelo mnogima ne dopada, ako se spremi na dobar način ljudi će promeniti mišljenje.
Evo recepta.
Sastojci:
*400 g boranije * 2 veća krompira * 3-4 čena belog luka * so, biber i biozačin po ukusu * malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.
2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.
3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).
4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!