RECEPT
NAJKREMASTIJI SEMIFREDO SA KAFOM: Ledeni desert koji podseća na SLADOLED, tajna je u 1 SASTOJKU koji mu daje šmek
Ako volite kafu, ovaj slatkiš ćete da obožavate
Najbolji recept za sladoled sa kafom, kremasti ukus će vas oduševiti.
Potrebno je:
- 500 g maskarpone sira
- 5 kašika šećera
- 250 ml slatke pavlake
- 3-4 kašike nes kafe
- voda
- 200 g piškota + kafa za umakanje keksa
Priprema:
Maskarpone umutite sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Kašičicu nes kafe pomešajte sa ključalom vodom. Od kafe odvojite 4 kašike pa dodajte smesi i umutite.
Skuvajte kafu, pa dodajte vodu i umačite piškote. U obložen kalup ređajte piškote. Sipajte fil u špric za kolače, pa stavite jednu piškotu (tako da se osloni na ivicu, nemojte po dnu da ređate), pa sipajte malo fila, umočenu piškotu i još malo fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal i popunite kalup. Ostavite sat vremena u zamrzivaču. Dekorišite semifredo po ukusu.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!