trik
ČIME DA PREMAŽETE PILE DA BI STE DOBILI SAVRŠENO HRSKAVU KORICU? Uradite tačno OVAKO I UKUS vam je zagarantovan
Pečeno pile se pravi lako, samo je potrebno da znate čime da ga premažete za savršeno hrskavu koricu
Nekada se podrazumevalo da domaćice za nedeljni ručak pored supe i krompira služe pohovano meso ili pečeno pile. Za pečeno pile postoje različiti recepti, a jedan od najlakših je onaj kada se peče u plehu koji ste posuli solju. Pored ovog i drugi recepti su popularni, kao što je onaj što je podelio Džejmi Oliver.
Ipak, kada se upuštate u avanturu pečenja pileta bitno je da znate dve stvari. Ono uvek mora da bude sočno i korica mora da bude hrskava. Postoje cake koje će vam pomoći da korica uvek bude savršeno ispečena, tj. da bude hrskava i da ima zlatnu boju.
Čime je potrebno da premažete pile da dobijete savršenu koru?
Maslac
Ovo je možda jedan od najlakših načina da dobijete hrskavu koru. Premažite pile istopljenim puterom i ispecite. Puter daje i poseban šmek mesu.
Konjak
Profesionalni kuvari često koriste konjak kada pripremaju hranu, jer ovo alkoholno piće poboljšava ukus jela. Takođe se koristi i za pile, a sve što treba da uradite jeste da ga pomešate sa začinima i premažete meso.
Kisela pavlaka
Kisela pavlaka takođe može da učini koricu hrskavom, a ovaj sastojak ima skoro svaka domaćica kod kuće.
Soja sos i med
Pomešajte sojin sos i med i premažite pile. Osim savršene korice i meso će imati fantastičan ukus.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I:O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!