NUTRICIONISTA UPOZORIO NA SASTAV NUDLI: Ne sadrže NIŠTA ZDRAVO, SRBI ih TAMANE, a evo koliko su ŠTETNE
Nudle, Foto: Printscreen/Youtube/djoletovakuhinja8589

pažnja

NUTRICIONISTA UPOZORIO NA SASTAV NUDLI: Ne sadrže NIŠTA ZDRAVO, SRBI ih TAMANE, a evo koliko su ŠTETNE

Svi već znamo koliko su pojačivači ukusa štetni i da delujući na receptore u mozgu izazivaju zavisnost od hrane

Objavljeno:

Nudle spadaju u jednu od najpopularnijih namirnica u azijskoj kuhinji, pre svega zahvaljujući jednostavnoj pripremi, niskoj ceni i privlačnom ukusu.

Međutim, sve češće se čuje da nudle nisu zdrave, a čak je nedavno jedan indonežanski gigant bio primoran da povuče sa tržišta svoj proizvod sa ukusom piletine. Naime, zdravstveni zvaničnici su u njima otkrili supstanca koja potencijalno izaziva rak. Da li su zaista nudle toliko štetne danas nam otkriva nutricionistkinja i dijetetičarka Anita Alterov.

Svi već znamo koliko su pojačivači ukusa štetni i da delujući na receptore u mozgu izazivaju zavisnost od hrane, ali kod nudli je posebno problematičan veliki procenat ugljenih hidrata i zato mogu izazvati probleme sa zdravljem i povećanje telesne mase.

Nudle
foto: Printscren/Youtube/djoletovakuhinja8589

Zato Anita kao mnogo bolje i zdravije rešenje predlaže pripremanje domaće testenine u kombinaciji sa proverenim namirnicama:

- Radije bih preporučila neku drugu vrstu testenina, koje mogu jako brzo da se spreme sa prilogom od mesa i povrća, jer tako znate šta ste uneli od namirnica. Za sve sve obroke postoje zdrave zamene, koje se brzo pripremaju. Pripremom obroka kod kuće uvek znate da ste uneli kvalitetan i nutritivno bogat obrok, zaključuje nutricionistkinja.

Instant nudle nisu najgora moguća stvar po vas na svetu. Ali ako ih jedete svaku noć, verovatno ćete se ugojiti, naredno jutro osećati mlitavo i letargično, a možda ćete čak imati problema sa raspoloženjem i koncentracijom. Kako postoji mogućnost da izazovu teška zdravstvena stanja poput dijabetesa, bolje je da se uvek odlučujete za zdraviju alternativu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.