RECEPT ZA UKUSAN ROLAT OD PATLIDŽANA: Punjen mlevenim mesom i sirom, fantazija ukusa
Rolat od patlidžana, Foto: Printscreen/Youtube/RicettePerfetteOfficial

ukusno

RECEPT ZA UKUSAN ROLAT OD PATLIDŽANA: Punjen mlevenim mesom i sirom, fantazija ukusa

Sada je sezona patlidžana, pa vam predlažemo da od njega napravite rolat

Objavljeno:

Od patlidžana možete da pripremate razne specijalitete, kao što je pikantni malidžano. A kako su rolati super rešenje za ručak ili večeru kada vam dođu prijatelji, donosimo vam sjajan recept. Od patlidžana napravite rolat koji ćete napuniniti mlevenim mesom i sirom.

Sastojci:

2 patlidžana

240 g mocarela sira

1 crni luk

1 paprika

Punjeni patlidžan, Patlidžan
foto: Printscreen/youtube/Domaći Kuhar

350 g mlevenog mesa

2 čena belog luka

1 kašičica slatke paprike

200 ml paradajz sosa

100 ml vode

maslinovo ulje

70 g parmezana

Još:

2 kašike paradajz sosa

origano

mocarela sir

Recept za rolat od patlidžana:

Patlidžan isecite na kriške, pa u neku posudu sipajte vodu i posolite. Stavite kriške patlidžana unutra. U tiganju na malo ulja propržite seckani crni luk i papriku dok ne omekšaju, pa dodajte mleveno meso. Kada se i ono malo proprži posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i dodajte mleveni beli luk. Promešajte i nastavite da pržite, pa posle 2-3 minuta sipajte vodu i paradajz sos. Ponovo promešajte i u gotovo meso dodajte seckani peršun. Pleh obložite pek papirom, pa pospite rendanim mocarela sirom (120 g). Možete da koristite i neki tvrdi sir po izboru.

Poređajte kriške patlidžana na ceo pleh, tako da se malo preklapaju. Premažite maslinovim uljem, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Preko patlidžana sipajte nadev od mlevenog mesa, pa pospite rendanom mocarelom (120 g) i parmezanom. Urolajte i premažite paradajz sosom (2 kašike), pa preko poređajte kriške mocarele ili nekog tvrdog sira po izboru. Pospite origanom, pa vratite u rernu i pecite na 180°C još 20 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.