bolje nego one sa mesom
HILANDARSKE PLJESKAVICE KAKVE SE PRAVE SAMO U VREME POSTA: Najukusnije od 3 sastojka - monasi otkrili recept
Hilandarske pljeskavice od tri sastojka su najukusnije i prave se u vreme posta, a monasi su otkrili recept
Monasi u vreme Uskršnjeg posta strogo poštuju sva pravila, a naročito kada je reč o hrani.
Kod njih se hrana ne baca i uglavnom spremaju najjednostavnija, a najbolja jela.
Takkva je upravo manastirska salata koja ukusom očarava, a sprema se toliko brzo da nećete trepnuti.
Sada je za vas tu nešto što će mnoge obradovati, a to su hilandarske pljeskavice za koje su vam potrebna samo tri sastojka.
Jednostavne, preukusne, a opet i lagane.
Monasi su otkrili na koji način ih prave.
Recept i svi sastojci:
brašno
soja u ljuspicama - 300 grama
crni luk - 2 glavice
začini (so, biber, vegeta, trave kao što su bosiljak, peršun, origano)
Način pripreme:
Soju u ljuspicama potopite u vrelu vodu.
Ostavite da odstoj pet minuta, a zatim je dobro procedite.
Crni luk što sitnije isekcajte i pomešajte sa sojom.
Začine dodajte i brašno tako da pljeskavice mogu da se umese.
Pržite ih na maslinovom ulju i služite uz krompir ili neku salatu.
Bonus video:
(Espreso/Srbija Danas/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!